21 лют. 2022 15:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

140

0

У Вінниці проводять конкурс на найкращий ескіз майбутнього муралу на будівлі Галереї-XXI

У Вінниці проводять конкурс на найкращий ескіз майбутнього муралу на будівлі Галереї-XXI

Проекти муралів можна подати до 30 квітня цього року


 У Вінниці проводять конкурс на найкращий ескіз майбутнього муралу на будівлі Галереї-XXI

У Вінниці проводять конкурс на найкращий ескіз «Етно-Поділял». Художники мають розкрити тему етнічних мотивів – символіку і стилістику, притаманних культурі Поділля. Ескіз, який виграє у конкурсі, візьмуть за основу при створення муралу на будинку «Галереї-ХХІ», що на вулиці Арнтинова, 12а. Проекти муралів можна подати до 30 квітня цього року.

Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради.

У конкурсі можуть взяти участь художники з різних міст України віком від 18 років. Охочим долучитись потрібно відправити на пошту [email protected] заявку, проект мурал-арту (назва, концепція, кольоровий ескіз, графічний макет в електронному вигляді формат jpeg, 300 dpi), короткий опис реалізації та необхідний ресурс для виконання проекту. Також – портфоліо учасника проекту (фото авторських муралів у міському середовищі) та конкурсну роботу (ескіз).

Конкурсні роботи вже можна подавати. Їх прийматимуть до 30 квітня 2022 року включно. Реалізовувати проект планують у липні-серпні цього року. Презентація муралу відбудеться до Дня міста. Мурали оцінюватимуть за кількома критеріями. Серед них – креативність підходу до втілення теми, рівень виконання роботи (стилістична єдність, композиційна цілісність), гармонійність поєднання розпису з архітектурним середовищем.

Роботи оцінюватиме професійне журі, до складу якого входять мистецтвознавці, архітектори, художники, громадські діячі. Переможець конкурсу (за завершений намальований мурал на стіні), отримає можливість провести персональну виставку у ВРЦСМ «Арт Шик» протягом 2 тижнів та грошову винагороду.

Художнику-переможцю нададуть необхідні матеріали для створення муралу. Проживання (за необхідності) та харчування на період реалізації проекту, забезпечуються коштом організаторів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, візуалізація ВМР