18 лип. 2019 09:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

53

0

У Вінниці пройде масштабна спецоперація СБУ щодо виявлення фальсифікаторів виборів?

У Вінниці пройде масштабна спецоперація СБУ щодо виявлення фальсифікаторів виборів?

Фальсифікатори виборів опинилися на контролі спецслужб


У Вінниці пройде масштабна спецоперація СБУ щодо виявлення фальсифікаторів виборів?

Українські спецслужби, здавалося б, затихлі на період виборчої кампанії до Верховної Ради, зовсім не пішли в тінь. Затишшя виявилося передвісником бурі. Поки політики билися на телеекранах, намагаючись переконати виборців, Служба безпеки України здійснила ряд заходів, щоб захистити вибір виборців.

На диво тонка, непомітна робота привела, як кажуть, до вражаючих результатів: в областях виявили потенційних виконавців схеми фальсифікації парламентських виборів і встановили за ними оперативний моніторинг.

До виборів залишилося всього кілька днів, і вже кожен українець розуміє, що будуть вони доленосні. Україну покидало з крайнощів у крайнощі, і українці дуже не задоволені результатами правління попередніх керівників та їхніх команд. Але «крайнощі» настільки зрослися з кріслами, так вподобали владу, що не мислять собі здачу постів і повноважень. Що завгодно – аби залишитися «у верхах».

Виходячи з цієї обстановки, повідомляють інсайдери, в СБУ і припустили, що вибори можуть бути сфальсифіковані на користь властолюбців.

Особливу увагу спецслужби звернули на вотчину Петра Порошенка і Володимира Гройсмана - Вінницьку область. Річ у тім, що електоральні ядра екс-президента і в. о. прем'єра настільки зменшилися, що для них питання принципу – хоча б у Вінниці показати свою «стійкість», тобто здатність утриматися на політичному плаву.

Агітаційна кампанія добігає завершення, пройшла вона у відносно цивілізованих рамках, незважаючи на явне бажання декого влаштувати вируюче змагання брудних технологій. Але ще є день виборів, який зовсім не кінець епопеї, а сама справжнісінька окрема історія. І в цей день, кажуть джерела, СБУ має шанс реабілітуватися в очах суспільства, коли не тільки дасть по руках нахабам, які намагаються увіпхнути в урни «зайві» бюлетені або фальсифікувати протоколи, а й вийти на безпосередніх замовників.

Сьогодні можна стверджувати, що механізми фальсифікацій, тобто сам план заходів для «коригування» результатів виборів, розкритий і викритий. І в день виборів за членами обласної та місцевих виборчих комісій наглядатимуть непомітні люди, готові в потрібний момент втрутитися, щоб результат виборів відображав реальну волю виборців.

Є інформація, що СБУ піде далі і до відповідальних осіб будуть підсилати спеціальних «провокаторів», які і будуть пропонувати небезкорисливо допомогти тому чи іншому кандидату або партії в плані результату. При найменшому натяку на згоду, при найменшому прояві корумпованості, таких будуть хапати за руку.

Але спецслужби пішли ще далі і, щоб максимально гарантувати чистоту заходів у Вінниці по захисту вибору громадян при обранні депутатів, в область додатково направлено сили з центрального управління СБУ, щоб, у свою чергу, доглянути за місцевими виконавцями і поглянути на всю ситуацію свіжим поглядом. Крім того, область знаходиться на особливому моніторингу по лініях НАБУ і ДБР, і є чутки, що їхні оперативні команди також будуть присутні в день виборів неподалік від ділянок та місць засідання обласної комісії.

Ризик попастися на гарячому при такій подвійній і навіть потрійний перевірці збільшується вдесятеро. Скільки би там не пропонували за фальсифікацію виборів – це не покриває ризик напевно бути спійманим на підробці або спробі надати незаконний вплив на електоральний процес. А далі тільки в'язниця. У співробітників спецслужб є інтерес проявити максимальне завзяття в ході операції по захисту електоральних процесів у Вінниці: всі прекрасно розуміють, що образ спеціальних відомств «підмочений» та потребує реабілітації. Довести відданість державі та Конституції у день виборів – що може бути більш ефективним?!

vinnytsia.today