1 лип. 2019 17:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

38

0

У Вінниці пройде Міжнародний кубок із шахів: чекають 600 учасників із 9 країн світу

У Вінниці пройде Міжнародний кубок із шахів: чекають 600 учасників із 9 країн світу

Планують встановити рекорд щодо найбільшої кількості гравців у шаховому турнірі


У Вінниці пройде Міжнародний кубок із шахів: чекають 600 учасників із 9 країн світу

3-7 липня у ТРЦ «Мегамолл» проходитиме перший Міжнародний дитячий кубок Вінниці з шахів – «1 Vinnytsia International Golden Youth Cup». На масштабний захід вже зареєструвалось 588 учасників з дев’яти країн, в тому числі Україна. Планують встановити рекорд щодо найбільшої кількості гравців у шаховому турнірі.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

На турнір із шахів вже зареєструвалися Україна, Білорусія, Молдова, Польща, Естонія, Португалія, Ізраїль, Швейцарія, Швеція. Приблизно сотня із них – іноземці. Великими делегаціями будуть представлені Ізраїль, Молдова, Білорусь.

Офіційне урочисте відкриття Міжнародного дитячого кубку з шахів відбудеться 3 липня о 14:00 у ТРЦ «Мегамолл». Але перед цим, починаючи з 12-ї години, передбачена цікава розважальна програма для юних спортсменів.

«Міжнародний дитячий кубок з шахід проходитиме у Вінниці вперше. Він триватиме з 3 по 7 липня. Захід відбудеться за підтримки міського голови Сергія Моргунова. Дякуємо за ідею обласній федерації шахів. Сьогодні вже відомі імена 588 учасників кубку, але реєстрація триватиме до самого початку змагання. У турнірі братимуть участь діти від 6 років до 14 років. Тож, запрошую всіх вінничан та гостей міста прийти і подивитись, як проходять змагання. Також під час відкриття буде розважальна програма», – каже заступниця міського голови Галина Якубович.

Президент Вінницької обласної федерації шахів, міжнародний гросмейстер з шахів Аркадій Найдіч розповів, що ідея організувати наймасштабніший дитячий турнір з шахів з’явилась майже пів року тому.

«Будемо намагатись зробити турнір традиційним, і в наступному році він буде ще масштабнішим. Для Вінниці класно, що саме тут пройде найбільший дитячий турнір, який будь-коли був на території України. Кожній дитині видаватимуть диплом учасника, де буде зазначено, що він чи вона брали участь у заході, який увійшов до Книги рекорду України. Це також дає мотивацію для дітей. Кожний третій учасник отримає приз», – зазначив Аркадій Найдіч.

У Вінниці пройде Міжнародний кубок із шахів: чекають 600 учасників із 9 країн світу

Заступник голови комітету по фізкультурі і спорту міської ради Роман Семчук каже, що турнір із шахів дасть вінницьким шахістам дасть можливість проявити свої здібності.

«У Вінниці є чимало гравців у шахи, які мають значні результати. Це призери і чемпіони України, призери чемпіонатів Європи, спортсмени – Надія Шпанко і Віктор Матвіїшен, які неодноразово були призерами чемпіонатів Європи, світу і переможці України. А турнір дасть можливість проявити свої здібності юним шахістам», – зазначив Роман Семчук.

До Вінниці вже запрошені представники Книги рекордів України. Вони фіксуватимуть національне досягнення за найбільшою кількістю гравців у шаховому турнірі. Кожен юний шахіст отримає диплом із написом, що він долучився до встановлення рекорду.

Кращих визначатимуть у 5-ти категоріях: до 6, 8, 10, 12 і 14 років. Гарантований призовий фонд сягне рекордної для дитячих змагань в Україні висоти – він складає понад 500 тисяч гривень. Передбачено 210 призових місць. Призери отримають не тільки вражаючі грошові суми, а й приємні шахові сюрпризи – годинники, книги, міксовані набори провідної компанії із виробництва шахового оснащення Європейської якості «Chess Evolution».

Вінниця.info, фото Вінницької міськради