11 верес. 2020 16:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

102

0

У Вінниці привітають родини, в яких на День міста народяться малюки. Дітлахам передадуть подарунки

У Вінниці привітають родини, в яких на День міста народяться малюки. Дітлахам передадуть подарунки

В керівництві Вінниці ще думають, як передати подарунки, аби дотриматися всіх протиепідемічних вимог.


У Вінниці привітають родини, в яких на День міста народяться малюки. Дітлахам передадуть подарунки

У Вінниці вже традиційно вітатимуть сім’ї, в яких на День міста народилися малюки. Незважаючи на те, що цього року звичне відзначення Дня міста скасували і заходи відбуватимуться в режимі онлайн, малечу без подарунків не залишать. В керівництві Вінниці ще думають, як передати подарунки сім’ям, аби дотриматися всіх протиепідемічних вимог.

Як йдеться на сайті Вінницької міської ради, про це повідомив очільник міста Сергій Моргунов під час онлайн-брифінгу.

Згідно з повідомленням міськради, минулого року родини новонароджених членів територіальної громади вітали ввечері самого Дня міста. Однак, зважаючи на ситуацію із захворюваністю на COVID-19, минулої п'ятниці міський голова Сергій Моргунов повідомив, що святкування переноситься у режим онлайн, адже здоров’я громади важливіше.

«На минулому брифінгу я сказав про те, що ми вимушені в цьому році відмінити всі святкові гуляння до Дня міста. Багато спілкувався з людьми, читав коментарі в соціальних мережах – більшість вінничан підтримали це рішення. Дякую вам за розуміння ситуації. Все, що можливо, департамент культури разом з іншими департаментами перевели в онлайн-формат. Але є певні традиції свята Дня міста, які ми зберігаємо і в цьому році. Зокрема день народження Вінниці ми завжди відзначали в суботу в середині вересня. За сталою традицією 12 вересня проїзд у громадському транспорті буде безкоштовним. І друге – ті дітки, які народяться у Вінниці 12 вересня, традиційно отримають подарунки від громади. Ми подумаємо, як і коли організувати вручення подарунків батькам, щоб були витримані всі протиепідемічні заходи. Але це ще одна непорушна міська традиція, яка має зберігатись незалежно від обставин», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Нагадаємо, на День міста у Вінниці громадський транспорт возитиме громадян безкоштовно.

В міській раді опублікували програму онлайн-заходів до цьогорічного Дня міста.

Вінниця.info, фото – ілюстративне