7 груд. 2021 15:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

115

0

У Вінниці реконструктори перетворюють колишній спортзал на фортецю історії середньовіччя. Фото

У Вінниці реконструктори перетворюють колишній спортзал на фортецю історії середньовіччя. Фото

У колишньому спортзалі планують створити базу для тренувань та історико-пізнавальний центр для гостей різного віку


У Вінниці реконструктори перетворюють колишній спортзал на фортецю історії середньовіччя. Фото

У Вінниці розпочалися будівельні роботи по облаштуванню клубу реконструкторів історичного фехтування «Аркона». Поціновувачі середньовіччя, взяли на 5 років в оренду приміщення по вулиці Київська. У колишньому спортзалі планують створити базу для тренувань та історико-пізнавальний центр для гостей різного віку. Наразі, 12 учасників організації розбирають сміття та наводять лад у середині приміщення. Запрошують усіх охочих, на волонтерських засадах, приєднатися. А також, шукають мецената.

«Майже весь 2021 рік наш клуб «Аркона» провів як скитальці. Без даху над головою. І ось, нарешті, ми отримали свою фортецю – власне приміщення. Вдячні тим, хто допомагав нам і підказував на шляху до цієї цілі. Тепер у нас достатньо місця для того, щоб рости й розвиватися», - розповіла Ольга Грабовська, представниця клубу, переможниця чемпіонату з історичного фехтування «Битва націй».

Кореспондентам Вінниця.info пані Ольга розповіла, в оренду вони взяли приміщення на 180 квадратних метрів.

«У майбутньому ми плануємо тут проводити тренування з фехтування та стрільби з луку. А також виготовляти такі речі самостійно. Виключно для всіх вінничан та гостей нашого міста, будемо розповідати про історію середньовіччя. А також демонструвати репліки одягу, обладунків та зброї тих часів. Коли це стане можливим, поки сказати зарано. У нашому клубі 12 учасників. Роботи забагато. Якщо у когось є бажання нас підтримати, будемо раді кожному. А скільки доведеться вкласти грошей на ремонт та повноцінне облаштування, навіть важко уявити», - зауважує Грабовська.

У Вінниці реконструктори перетворюють колишній спортзал на фортецю історії середньовіччя. Фото

Громадська організація «Історичне товариство Аркона» практикує повноконтактні лицарські бої, та фехтування за допомогою спеціального «м'якого» спортивного спорядження.

Другим напрямком роботи товариства є сприяння вивченню археологічної спадщини Вінниці та регіону: учать у роботі експедицій, популяризація результатів археологічних досліджень.

У Вінниці реконструктори перетворюють колишній спортзал на фортецю історії середньовіччя. Фото  - фото 2

Якщо у когось з’явилось бажання підтримати організацію фінансово для скорішого облаштування їх клубу: IBAN: UA723026890000026000055381681 – ІТА ГО («Історичне товариство Аркона» Громадська організація). Або на картку Привата: 5168 7554 5100 6387 (Короленко Яна).

У Вінниці реконструктори перетворюють колишній спортзал на фортецю історії середньовіччя. Фото  - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Ольги Грабовсьокої.