1 лют. 2021 10:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

131

0

У Вінниці реконструювали стару бібліотеку на Малих Хуторах

У Вінниці реконструювали стару бібліотеку на Малих Хуторах

. В аварійному приміщенні замінили дах, встановили нові вікна й двері, утеплили фасад, а в бібліотеку провел воду та каналізацію.


У Вінниці реконструювали стару бібліотеку на Малих Хуторах

У Вінниці завершили капітальний ремонт бібліотеки-філії №16 на вулиці Бучми. В аварійному приміщенні замінили дах, встановили нові вікна й двері, утеплили фасад, а в бібліотеку провел воду та каналізацію.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці міського голови Сергія Моргунова.

«Це бібліотека-філія №16 на вул. Бучми. Минулого року вона розташовувалась у старій аварійній будівлі, а зараз має відремонтоване гарне приміщення. Тепер заклад не впізнати, кажуть мешканці Малих Хуторів і чекають на відкриття читальні – адже вона єдина у цьому мікрорайоні», – повідомляється в дописі мера.

За словами Сергій Моргунова, основні будівельні роботи завершили наприкінці минулого року. В приміщенні замінили дах, встановили нові енергозберігаючі вікна та двері, утеплили фасад та оздобили його. Також в бібліотеку підвели воду та каналізацію, адже досі у приміщенні зручностей не було.

«Модернізували систему опалення. Також зробили невелике перепланування, виділивши зони для активностей та відпочинку, адже до того тут були тільки велика читальна зала та абонемент. Триває налагодження роботи інженерних комунікацій, а потім оновлене приміщення обладнають сучасними меблями та технікою. Тож незабаром колектив справлятиме новосілля», – повідомляє міський голова.

Також в дописі зазначено, що наступним етапом реконструкції стане благоустрій прилеглої території. Це буде зона відпочинку та простір для проведення заходів «open-air».

«Зазначу, що за останні п’ять років капітально відремонтували сім бібліотек, які зі звичайних читалень перетворились в інтегровані культурно-освітні центри. Важливо, щоб вінничанам було цікаво і приємно відвідувати бібліотеки, а персоналу комфортно працювати», – підкреслює Сергій Моргунов.

У Вінниці реконструювали стару бібліотеку на Малих Хуторах

У Вінниці реконструювали стару бібліотеку на Малих Хуторах - фото 2

Нагадаємо, розпочали ремонт аварійної будівлі бібліотеки на Малих Хуторах в червні минулого року.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – з фейсбук-сторінки Сергія Моргунова