6 лют. 2023 09:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

133

0

У Вінниці рейдові групи перевірятимуть річки, водойми і прибережні смуги

У Вінниці рейдові групи перевірятимуть річки, водойми і прибережні смуги

Для перевірки створено відповідну робочу групу


У Вінниці рейдові групи перевірятимуть річки, водойми і прибережні смуги

За розпорядженням міського голови у Вінницькій громаді з 1 лютого почнуть перевірку водних об’єктів, їх прибережнозахисних смуг та вигрібних ям на територіях приватних домоволодінь.

Відповідний документ опубліковано на сайті міської ради.

Для перевірки створено відповідну робочу групу, яку очолює заступник мера Микола Форманюк, заступником голови робочої групи є керівник Муніципальної варти Віталій Чигур. До робочої групи входять екологи, представник Держпродспоживслужби, представник поліції та старости.

КП «Муніципальна варта» ВМР має розробити та погодити план перевірки водних об’єктів з зацікавленими особами.

Департамент комунального господарства та благоустрою при виявленні фактів виведення стічних каналізаційних труб з будинковолодінь в водні обєкти, мають здійснювати їх демонтаж, з розрахунком відшкодування збитків з правопорушників за виконані роботи.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області має проводити моніторинг ведення водокористувачами обліку забору та використання вод, здійснювати контроль за якістю і кількістю скинутих у водні об’єкти зворотних вод і забруднюючих речовин. Результати моніторингу щомісячно надавати заступнику голови робочої групи для формування узагальненої довідки про проведену роботу.

Начальник Вінницького міського управління Головного управління Дерпродспоживслужби у Вінницькій області повинен забезпечити моніторинг якості питної води на території Вінницької міської територіальної громади, за результатами якого щомісячно інформувати заступника голови робочої групи.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info