26 лют. 2021 15:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

145

0

У Вінниці родичі загиблих на Сході військовослужбовців зможуть отримати пільгу на стоматологічні послуги

У Вінниці родичі загиблих на Сході військовослужбовців зможуть отримати пільгу на стоматологічні послуги

Депутати внесли відповідні зміни до діючої програми.


У Вінниці родичі загиблих на Сході військовослужбовців зможуть отримати пільгу на стоматологічні послуги

26 лютого депутати міськради внесли зміни до Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики Вінницької міської територіальної громади на 2015-2021». Ці зміни передбачають можливість членам родин загиблих учасників АТО/ООС отримати пільги на стоматологічні послуги.

Про це інформують на сайті Вінницької міської ради.

Як йдеться в повідомленні, у Вінниці діє Комплексна програма «Основні напрямки соціальної політики Вінницької міської територіальної громади на 2015-2021 роки». Цим документом серед іншого передбачено надання муніципальної пільги на стоматологічні послуги із ортопедичної стоматологічної допомоги демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в АТО та/або ООС і перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, що мають право на пільги, департаменту соціальної політики міської ради як особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники бойових дій.

Така муніципальна пільга для вінничан-захисників запроваджена з липня 2018 року. Вона надається одноразово шляхом безкоштовного надання стоматпослуг на суму, що не перевищує 15 тис. грн на одного пільговика. У разі, якщо сума наданих стоматологічних послуг є більшою, в такому випадку пільговик здійснює доплату за рахунок власних коштів.

В міськраді зазначають, що у 2018-2020 роках ця муніципальна пільга була надана 115 людям, які звернулися для отримання стоматологічних послуг, на загальну суму 1,3 млн грн. З них у 2020 році 55 демобілізованих військовослужбовців отримали пільги на стоматологічні послуги на загальну суму 653,283 тис. грн. У 2021 році на черзі перебуває 13 пільговиків, з них 10-ти уже призначена муніципальна пільга. Ще три звернення знаходяться на опрацюванні.

«Наразі до Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики Вінницької міської територіальної громади на 2015-2021» вносяться зміни. Право на медичні стоматологічні послуги із ортопедичної стоматологічної допомоги матимуть також і члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни АТО/ООС, які досягли повноліття. І найближчим часом буде затверджено новий Порядок надання цієї муніципальної пільги уже з урахуванням вказаних змін», – розповіла директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне