13 листоп. 2020 11:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

81

0

У Вінниці родина померлої від коронавірусу фельдшерки, отримає 1,5 мільйони гривень компенсації

У Вінниці родина померлої від коронавірусу фельдшерки, отримає 1,5 мільйони гривень компенсації

Виплатять кошти родичам через місяць, коли набере законної сили рішення суду


У Вінниці родина померлої від коронавірусу фельдшерки, отримає 1,5 мільйони гривень компенсації

Родина вінницької фельдшерки, яка померла від коронавірусу, отримає півтора мільйони допомоги. Жінка працювала на підстанції «швидкої», що по вулиці Пугачова,1, де стався спалах коронавірусу в червні цього року. 12 листопада Вінницький міський суд підтвердив, що повнолітня донька є членом родини померлої медпрацівниці . Виплатять кошти доньці через місяць, коли набере законної сили рішення суду.

Про це у Фейсбук написав голова Вінницької ОДА, Сергій Борзов. Від додав, що 1,5 гривень компенсації – це 750-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

«1, 5 млн грн – саме таку допомогу від держави нарешті отримає родина померлої старшої фельдшерки першої підстанції Вінницької «швидкої допомоги». Але ще місяць треба зачекати. Коли набере законної сили вчорашнє рішення Вінницького міського суду. Криміналу там нема. Цього вимагала процедура: потрібно було довести, що на момент смерті сім’єю померлої є лише донька.

Інформую, бо доручив розібратися із ситуацію з самого початку. Це був перший випадок смерті інфікованого медпрацівника в області – 1 липня. Існує певний порядок розслідування професійних смертей. Компенсація виплачується лише у тому випадку, якщо буде доведено, що медпрацівник був інфікований на робочому місці, а не в побуті.

Тричі засідала спеціальна комісія Управління Держпраці у Вінницькій області із розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком – працівниці відділення № 1 філії КНП «ТМО «Вінницький обласний Центр Екстреної Медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної ради». Довели, що заразилась жінка на роботі…», – повідомив Сергій Борзов.

Очільник ОДА додав, що медикам, які отримали інвалідність унаслідок коронавірусу, теж виплачують компенсації. У разі смерті гроші отримує сім'я, - такий Закон у травні ухвалила Верховна Рада. За чотири місяці таких сімей у Вінницькій області – 9. По трьом випадкам уже завершилося комісійне розслідування.

Довідка.

За останню добу в області COVID-19 інфіковані 19 медпрацівників. За час пандемії на Вінниччині захворіло 1283 медпрацівники. Одужали – 809. Інфіковані – 465.

Більшість хворих – медсестри (575). За ними – лікарі (505) та молодший медперсонал (182).

Нагадаємо, за даними Вінницької ОДА, станом на ранок 13 листопада, у Вінницькій області виявили 214 нових випадків захворювання на коронавірус. Зареєстровано 2 летальних випадків. В Україні за добу +11 787 випадків захворювання.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info