2 лют. 2021 17:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

120

0

У Вінниці розглядають справу по ДТП за участі «швидкої» та легковика

У Вінниці розглядають справу по ДТП за участі «швидкої» та легковика

У Вінницькому міському суді мали розглядати справу щодо ДТП за участі «швидкої» та легковика


У Вінниці розглядають справу по ДТП за участі «швидкої» та легковика

2 лютого у Вінницькому міському суді мали розглядати справу щодо ДТП за участі «швидкої» та легковика. Аварія сталася 17 грудня у Вінниці, біля повороту на Зарванці.

Карета «швидкої» у складі «ковідної» бригади їхала на виклик, але зіткнулася із автомобілем, який виїжджав із повороту.

Сьогодні до зали суду прийшов водій «швидкої», зі сторони іншого – був лише адвокат. Олег Притуляк, водій «швидкої», клопотав про те, щоб перенести судове засідання і щоб йому надали час на ознайомлення справу.

«Це було 17 грудня. Я працюю водієм «швидкої» у складі «ковідної» бригади. Перебуваючи у складі бригади, нами був отриманий виклик, який стосувався жінки, яка перехворіла на коронавірус і в неї проблеми з серцем. Лікарем було прийняте рішення їхати з сиреною і проблисковими маячками. Рухаючись вздовж всього маршруту, водії нас пропускали майже на всіх перехрестях. Так як це був вечір і були великі затори, всі водії помірковано ставилися до нас.

Під’їжджаючи до повороту на село Зарванці, я забезпечив максимальну безпеку проїзду перехрестя – проблисковими маячками, ближнім світлом фар, сиреною. Я зробив круговий обзор, усі машини стояли на світлофорі, права полоса була вільна, по ній я вирішив перетинати перехрестя. Але в останній момент я помітив автомобіль, який їхав з села Зарванці. Згідно правил, він мав надати мені перевагу в русі, бо я їхав по головній, але на червоний знак світлофору. Так як водії зобов’язані надавати «швидким» перевагу в русі, але той водій швидкість не зменшив. Після чого я зажав клаксон, щоб привернути увагу, почав екстрене гальмування, щоб уникнути ДТП. На жаль, уникнути не вдалося», – розповів Вінниця.info Олег Притуляк.


Чоловік додав, що за правилами дорожнього руху, «швидка» може їхати на червоне світло, при цьому не створюючи аварійну ситуацію.

«Водій інший давав пояснення, що він не бачив мене. Каже, що я їхав без проблискових маячків, дуже швидко їхав. Хоча «швидка» їхала до 70 км/год. Інспектори патрульної поліції, які складали протокол, а до цього стояли в заторі і бачили ДТП, надали відео з відеореєстратора. Там видно момент зіткнення, що водій не намагався пропустити «швидку», їхав на великій швидкості на перехресті. І видно, що працюють проблискові маячки, чути, що працює сирена», – каже Притуляк.

У Вінниці розглядають справу по ДТП за участі «швидкої» та легковика

Адвокат іншого водія розповів, що у цій справі «немає нічого надзвичайного».

«Тут немає нічого надзвичайного. Просто люди підняли шум. Чому тут так – я не розумію. Є просто відеозапис, з яким можна звернутися до автотехніка, який скаже чітко, хто порушив правила дорожнього руху. Тут стоїть тільки питання техніки, а не хто, ким працює. Це все «роздувається». Все може бути визначено, на мою думку, лише після технічної експертизи», – каже Ярослав Книжник, адвокат іншої сторони.

У Вінниці розглядають справу по ДТП за участі «швидкої» та легковика - фото 2

Хто буде ремонтувати «швидку», вирішуватиме суд. За словами Притуляка, страхові компанії не зможуть покрити тих збитків, які сталися під час ДТП.

Наступне засідання відбудеться 8 лютого.

У Вінниці розглядають справу по ДТП за участі «швидкої» та легковика - фото 3

У Вінниці розглядають справу по ДТП за участі «швидкої» та легковика - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, відео зі сторінки Володимира Затайдуха

title