28 серп. 2019 10:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

103

0

У Вінниці роз’яснили, як дітям-сиротам отримати житло

У Вінниці роз’яснили, як дітям-сиротам отримати житло

Перелік документів щоб оформити заявку


У Вінниці роз’яснили, як дітям-сиротам отримати житло

В липні Кабмін затвердив Порядок та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Відповідно до цього Порядку діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та особи з їх числа, отримали право на забезпечення житлом.

Про це йдеться в оголошенні Вінницької міської ради.

Право на отримання житла за рахунок грошової компенсації мають діти в порядку черговості взяття на квартирний облік.

Заяву про виплату грошової компенсації дитина особисто подає до департаменту соціальної політики.

До заяви додаються такі документи:

  • копія документа, що посвідчує особу дитини;
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (або серія та номер паспорта для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);
  • копія рішення про надання документів, що підтверджують статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, особи з їх числа, зазначених у пунктах 23 - 25 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866 копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (у разі наявності), виданої згідно з Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509 "Про облік внутрішньо переміщених осіб".

Грошова компенсація може бути використана на придбання житлового приміщення в прийнятих в експлуатацію житлових будинках у будь-якій адміністративно-територіальній одиниці в межах області протягом одного року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в уповноваженому банку. Житло придбавається шляхом укладення договору купівлі-продажу. Договором передбачається накладення заборони на відчуження такого житла протягом десяти років.

За більш детальною інформацією слід звертатись до Департаменту соціальної політики за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50, каб. № 101, або за тел. 50-86-92.

Вiнниця.info