19 лип. 2019 15:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

65

0

У Вінниці розпочалася кампанія «Влада – народу!»

У Вінниці розпочалася кампанія «Влада – народу!»

21 липня українці обиратимуть не новий склад Верховної Ради


У Вінниці розпочалася кампанія «Влада – народу!»

21 липня українці обиратимуть не новий склад Верховної Ради, а у найповнішому сенсі слова визначатимуть майбутнє країни. Більше немає питань, що не мають значення, більше немає можливості відсидітися збоку, аби примкнути до переможця. Настав час проявити громадську відповідальність і свідомість.

Зміни у країні доведеться здійснити усім громадянам. Не варто думати, що відповідальність зникає відразу після виборів. Президенту Зеленському потрібен не просто думаючий і відповідальний парламент, а потрібна допомога і підтримка абсолютно кожного громадянина. І кожен громадянин має унікальний шанс розпочати будівництво нової України вже 21 липня, коли прийде на виборчу дільницю і віддасть свій голос за список партії «Слуга народу» та кандидата партії у мажоритарному окрузі.

На що чекає виборець за підсумками виборів? На зміни. І тільки на краще. На ефективні і швидкі зміни. Не швидкоплинні і такі, що підготовлені нашвидкуруч на колінках, але на працюючі державні механізми, в основі яких лежить демократія як істинно народна влада, що народові підпорядковується та з народу походить, а не одвічне базікання про принципи і цінності, євроінтеграцію та ворогів. Наслухалися ми цього за останні п’ять років. У Раді, під тонами інтриг, скандалів, чвар і бійок застрягли абсолютно всі хоч почасти правильні ініціативи, що дають українцям стимули до розвитку, забезпечують дотримання прав людини, відкривають дорогу інвестиціям та інноваціям.

І, відмітьте, у цій Раді нібито й була коаліційна більшість, з якою взаємодіяли зовнішні партнери, а в Україні ніщо не мінялося. Наша мила країна з мирного, сонячного краю перетворювалася на корупційну вольницю, у царство безправності, у систему політичного мракобісся. Немає ніяких сумнівів, що жоден виборець не проголосував би, знай він наперед, що на нього чекають подібна «парламентська демократія» і така страхітлива правляча коаліція.

Відповідальність і відданість перед народом і народові – ось що повинно відрізняти депутата парламенту. І це є тим, що геть було відсутнім у Раді попереднього скликання. Там було що завгодно: гучні слова, скандали, зривання, непотребство, псеводпатріотизм, але як далеко це все від таких, здавалося б ясних і зрозумілих якостей, як відповідальність та відданість. У тій Раді все вирішували гроші, і нічого не вирішував народ України. Таке більше не може повторитися, країні не потрібна псевдодемократія та лжеєвроінтеграція, якщо в результаті корупція росте як на дріжджах, брехня проникає у кожен інститут, органи, покликані захищати людину, захищають лише олігархів тощо. Тому на виборах не можна відсидітися вдома, треба йти і голосувати.

Партія «Слуга народу» ставить більш ніж досяжні цілі – перезапуск державних механізмів, оновлення інститутів, ліквідацію усіх перешкод на шляху правосуддя. Але задля реалізації цих завдань потрібна парламентська більшість, аби не повторилася Рада минулого скликання, від діяльності якої багаті багатшали, а бідні біднішали. Володимиру Зеленському потрібні однодумці, тому голосувати потрібно і за партійним списком «Слуги народу», і за кандидата у мажоритарному окрузі.

Немає ніяких варіантів коаліцій. Неможна боротися з корупцією, входячи в коаліцію з корупціонерами. Не можна боротися зі злодійством спільно зі злодієм. Цілком незрозуміло, чому опоненти президента раз за разом намагаються розчинити громадську думку усілякими укиданнями, що за «Слугу народу» можна й не голосувати, адже все одно буде коаліція. Ні! Голосувати треба тільки за «Слугу народу», щоб замість коаліції, прикладів котрої українці бачили безліч, і всі вони ні до чого доброго не привели, з’явилися прозорий та ефективний суд, інноваційна економіка, інформатизація держпослуг, якісні автошляхи, робочі місця, що добре оплачуються, дотримання прав людини, непідкупна поліція, сильна армія, гідність кожного і відповідальність влади перед народом.

Невже є такі, хто побажав би проміняти вищезазначене на якусь коаліцію?! З ким вступати в коаліцію?! З тінями Порошенко?! З ляльками Гройсмана?! З наймитами олігархів, багаторазовими перебіжчиками, професійними зрадниками?!

Не потрібна коаліція, треба надати президенту можливість працювати; треба дозволити Зеленському реалізувати його передвиборчу програму. Опоненти президента бояться, що першим же рішенням більшості у парламенті, упорядкованого депутатами «Слуги народу» буде відмінено недоторканість, ініційовано розслідування корупційних схем, що країна і влада почне з рук олігархів повертатися народові. І це буде їхній, олігархів, історичний кінець на українській землі.

Для цього потрібна більшість у Верховній Раді. Щоб у парламенті засідали гідні, відповідальні і відданні. Щоб більшість складалася не з ляльок і розмовляючих голів-промовців, а з найсправжнісіньких слуг народу.

vinnytsia.today