11 берез. 2021 10:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

47

0

У Вінниці розпочався старт голосування на конкурсі «Бюджет шкільних проєктів»

У Вінниці розпочався старт голосування на конкурсі «Бюджет шкільних проєктів»

Нова їдальня, простір без телефонів, спортивний стадіон - ідеї шкільних проєктів.


У Вінниці розпочався старт голосування на конкурсі «Бюджет шкільних проєктів»

Упродовж тижня, з 11 по 18 березня, у місті триватиме голосування серед 16 навчальних закладів в рамках шкільного етапу конкурсу «Бюджет шкільних проєктів».

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Цьогоріч обрання фіналістів буде відбуватись на спеціалізованій онлайн – платформі E-DEM: https://school-budget.e-dem.ua/cities/0510100000 на якій будуть представлені проєкти винесені на голосування із детальним описом, кошторисом та терміном реалізації. Аби учні мали змогу проголосувати за обраний проєкт їм нададуть персональне посилання для входу. За результатами голосування проєкти-переможці будуть представлені на міському етапі конкурсу.

«Координатори програми у цих 16 закладах вже пройшли навчання як працювати з системою, створили конкурси та зареєстрували проєкти, які шкільні автори і авторки винесли на розсуд шкільних громад», - розповідає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. «Пілотування електронного голосування ми запроваджуємо у співпраці з Офісом Ради Європи в Україні в рамках проєкту «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» та швейцарсько- української програми EGAP, що реалізується Фондом Східна Європа у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та фінансується Швейцарією».

Нагадаємо, конкурс «Бюджет шкільних проєктів» реалізовується третій рік поспіль серед школярів 5-11 класів. Цьогоріч бюджет конкурсу збільшено на півмільйона гривень та складатиме 2.5 млн грн.

«Шкільний етап голосування триватиме тиждень до 18 березня. За підсумками той з проєктів, який набере найбільше голосів підтримки у закладі, буде поданий на наступний етап конкурсу. Після 18 березня і до кінця цього місяця у авторів проєктів-переможців від кожної школи буде час допрацювати його разом зі своїми менторами, щоб представити на загальноміському етапі конкурсу», - додає Оксана Яценко.

У Вінниці розпочався старт голосування на конкурсі «Бюджет шкільних проєктів»

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info