14 серп. 2020 11:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

111

0

У Вінниці розслідують смерть 16-річної дівчини. Відкрили кримінальну справу через неналежне виконання обов’язків лікарями

У Вінниці розслідують смерть 16-річної дівчини. Відкрили кримінальну справу через неналежне виконання обов’язків лікарями

Внесли до Єдиного реєстру відомості за двома статтями


У Вінниці розслідують смерть 16-річної дівчини. Відкрили кримінальну справу через неналежне виконання обов’язків лікарями

В обласній прокуратурі взяли на контроль розслідування у кримінальному провадженні щодо неналежного виконання професійних обов’язків медиками однієї із лікарень Вінниці, що призвело до смерті шістнадцятирічної дівчини. Також внесли відомості до Єдиного реєстру до судових розслідувань за фактом порушень, пов’язаних з обліком та використанням медикаментів, закуплених державою для лікування дітей.

Про це повідомляють в пресслужбі прокуратури Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України - невиконання чи неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Досудове розслідування триває.

Крім того, співробітники Вінницької місцевої прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 КК України – привласнення, розтрата майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, за фактом порушень, пов’язаних із обліком, списанням та використанням медикаментів та виробів медичного призначення закуплених державою для лікування дітей.

Досудове розслідування триває, проводяться слідчі дії.

Довідково.

Ч. 2 ст. 140 КК України (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником, - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За ч. 1, ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні) передбачена відповідальність у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень) або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, раніше через неналежне виконання обов’язків лікарями відкрили справу після того, як в 12-річного вінничанина стався рецидив лімфоми.

На початку серпня у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні звільнили завідувача одного з відділень. Слідом за ним звільнилися кілька його колег.

Згодом стало відомо, що звільнений лікар переїжджатиме до іншого міста.

Вінниця.info, зображення – ілюстративне