11 берез. 2020 09:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

159

0

У Вінниці рятують життя учня 23-ї школи, якого вразило струмом на залізниці

У Вінниці рятують життя учня 23-ї школи, якого вразило струмом на залізниці

В опіковому відділення лікарні імені Пирогова рятують життя одинадцятикласника Любомира Янюка.


У Вінниці рятують життя учня 23-ї школи, якого вразило струмом на залізниці

В опіковому відділенні лікарні імені Пирогова рятують життя одинадцятикласника Любомира Янюка. Вінничанин отримав важкі опіки від ураження струмом. Наразі відомо про 70% опіків шкіри. Хлопчику мають робити переливання крові, для цього через соцмережі шукали донорів.

«Шановні класні керівники, батьки та учні-старшокласники, ДУЖЕ ТЕРМІНОВО, на завтра потрібно 20 донорів крові (учні старших класів та батьки). Прохання з паспортом підійти в опікове відділення взяти направлення до станції переливання крові. Група крові будь-яка. Головне, щоб не хворіли жовтухою. Хлопець учень нашого закладу Янюк Любомир 11-А клас потребує нашої допомоги. Давайте врятуємо хлопцю життя», - написала ввечері 10 березня у спільноті 23-ї школи заступниця директора з виховної роботи Юлія Палькевич.

Разом з тим, на сайті «Укрзалізниці» повідомляють, що вихідними на станції Вінниця-Пасажирська підліток 2003 року народження піднявся на пасажирський вагон та отримав ураження електричним струмом з опіками ІІ-ІІІ ступеня.

У Вінниці рятують життя учня 23-ї школи, якого вразило струмом на залізниці

«Робоча напруга контактної мережі – 27,5 тисяч Вольт. При наближенні до проводу ближче ніж на 2 метри може виникнути електрична дуга між тілом людини і проводом та завдати електротравму з важкими наслідками для здоров’я.

Загалом цього року внаслідок ураження електричним струмом на залізничному транспорті травмовано шість осіб, із них дві смертельно. У 2019 році на об’єктах інфраструктури Укрзалізниці ураження електричним струмом отримали 35 громадян.

Найчастіше такі травми зазнають особи, які намагаються зробити сейфі на вагоні, займаються зачепінгом або викрадають елементи залізничної інфраструктури й рухомого складу», - пояснюють на сайті «Укрзалізниці».

Відомо, що зараз біля Центру переливання крові перебуває близько 30 осіб, які готові здати крові для Любомира. Операція запланована після обіду.

Друзі та рідні оголосили про збір коштів на лікування. Перерахувати гроші можна за номером карти: 5168757406076630 - Лук'янова Зоряна Романівна (мама Любомира).

Вінниця.info