20 січ. 2022 16:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

124

0

У Вінниці шахрайка виманила у пенсіонерки понад 300 тисяч гривень

У Вінниці шахрайка виманила у пенсіонерки понад 300 тисяч гривень

Вінницька поліція розшукує зловмисницю, яка ошукала літню жінку


У Вінниці шахрайка виманила у пенсіонерки понад 300 тисяч гривень

У Вінниці, 18 січня, шахрайка представилась працівницею пенсійного фонду та виманила значну суму грошей у 86-річної вінничанки. Під приводом грошової реформи зловмисниця «обміняла» 325 тисяч гривень пенсіонерки на сувенірні гроші. Її розшукує поліція.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Жінка віддала усі свої заощадження зловмисниці, а натомість отримала аналогічну суму нібито новими купюрами - сувенірними.

Як розповів керівник відділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Ігор Сандул, до поліції звернулась 86-річна місцева жителька з повідомленням про те, що її ошукали. Пенсіонерка розповіла, що близько 11:00 години до неї прийшла незнайома жінка, яка представилась працівницею пенсійного фонду. Незнайомка розповіла, що зараз в державі проходить грошова, старі купюри вилучаються з обігу, тому їх необхідно обміняти на нові. Зловмисниця говорила впевнено та переконливо, тому не викликала у пенсіонерки жодних підозр.

Наступного дня до літньої жінки прийшла соціальна працівниця, яка систематично її відвідує. Пенсіонерка розповіла їй про свою вчорашню гостю та показала кошти, які отримала від неї. Соцпрацівниця наполягла, щоб пенсіонерка звернутись в поліцію.

Наразі поліція розшукує зловмисницю.

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), за що передбачено до трьох років позбавлення волі.

«Шановні громадяни, будьте уважні та обережні! Не впускайте у помешкання незнайомих людей та уникайте спілкування з ними, особливо, коли вам пропонують сумнівну допомогу. Пам’ятайте, вберегтися від шахраїв допоможе лише власна пильність і обережність. Якщо Ви чи Ваші рідні стали жертвами подібних злочинів, негайно телефонуйте у поліцію за номером 102», - нагадує поліції Вінницької області.

У Вінниці шахрайка виманила у пенсіонерки понад 300 тисяч гривень

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне.