20 квіт. 2021 18:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

24

0

У Вінниці школа та дитячий садочок отримають гранти на реалізацію проектів

У Вінниці школа та дитячий садочок отримають гранти на реалізацію проектів

Саме вони стали переможцями конкурсу проектів, які співфінансуються Британською Радою та ЄС


У Вінниці школа та дитячий садочок отримають гранти на реалізацію проектів

Два вінницьких заклади освіти отримають фінансування в рамках проекту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості». Грант отримають дитячий садочок №20 та школа №26. Саме вони стали переможцями конкурсу проектів, які співфінансуються Британською Радою та Європейським Союзом.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

КЗ «Заклад дошкільної освіти № 20 Вінницької міської ради» переміг з проектом «Автомістечко для дошкільнят». Ця ініціатива отримала підтримку і в онлайн-голосуванні, і від журі конкурсу. Метою проекту є формування у дітей дошкільного віку соціально-безпечної поведінки. Для цього на території закладу планується облаштувати сучасне розвивально-ігрове середовище «Вулиця міста в мініатюрі».

Ще один проект-переможець – «Єдність в різноманітті» від школи №26. Він покликаний покращити інтеркультурну комунікацію учнів закладу та громади міста. До реалізації заходів, які заплановано проводити у вересні-жовтні 2021 року, планується залучити представників національних спільнот, які допоможуть дізнатись більше про особливості своєї культури та викликів, з якими зустрічаються. Проведення серії заходів сприятимуть подоланню упереджень і стереотипів, поступовій інтеграції новоприбулих дітей-мігрантів, єднанню молоді.

«Днями відбувся обласний пітчинг де були визначені переможці проекту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості». Приємно, що перемогу отримали два навчальні заклади нашої територіальної громади. Фінансова підтримка від Британської Ради до 35 000 грн. Також будуть залучатися і інші кошти для реалізації цих проектів», - додала директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

У Вінниці школа та дитячий садочок отримають гранти на реалізацію проектів

Довідка.

Обласні пітчинги проходять в рамках проекту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3), який співфінансується British Council Ukraine та Європейським Союзом, та здійснюється Британською Радою спільно з ГО «Міцна Громада», ГО «Молодіжна Платформа», та Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання».

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info