17 трав. 2019 12:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

126

0

У Вінниці сім’я взяла на виховання 5-місячне немовля

У Вінниці сім’я взяла на виховання 5-місячне немовля

П’ятимісячний Ілля тепер матиме батьків


У Вінниці сім’я взяла на виховання 5-місячне немовля

17 травня у Вінниці створено ще одну прийомну сім’ю, до якої влаштовано немовля. Подружжя Олександра та Людмили Стельмахів підписала договір про влаштування дитини на виховання і спільне проживання у прийомній родині. П’ятимісячний Ілля тепер матиме батьків.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«У нас сьогодні приємна подія: ще одну дитину влаштовано в родину. Важливо, щоб дитина виховувалася в родині. Хай у вашій родинні завжди буде благополуччя, добробут та мир. Ви завжди можете розраховувати на допомогу наших служб. І приємним сюрпризом для вас буде те, що з міського бюджету ви отримаєте 25 тис грн - це додаткові кошти до тих виплат, які дає держава», - зазначила заступник міського голови Галина Якубович.

Родина Олександра та Людмили Стельмахів 20 років живуть у шлюбі. Так сталося, що власних дітей вони не мають. Подружжя активно займається волонтерською діяльністю і допомагають дітям. Люблять активний відпочинок. До рішення взяти в свою родину дитину Олександр та Людмила йшли довго. Сьогодні вони стали прийомними батьками для п’ятимісячного Іллі.

«Ми 20 років живемо разом і не мали дітей. Ми маємо місію взяти цю дитину і допомогти їй. Боїмося, адже раніше ми жили тільки для себе. Хочемо взяти дитину у свою родину і стати їй справжніми батькми. Нас переповнюють емоції. Нам дуже багато допомагають, рідні їдуть разом з нами забирати сина. Вдома до його приїзду вже все готове», - діляться враженнями батьки.

Як зазначила начальник служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська, загалом у Вінниці функціонує 16 прийомних сімей, в яких виховується 18 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та 2 особи з їх числа.

У Вінниці сім’я взяла на виховання 5-місячне немовля

У Вінниці сім’я взяла на виховання 5-місячне немовля  - фото 2

Вінниця.info, фото Вінницької міськради