30 лип. 2019 12:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

123

0

У Вінниці сім’я взяла на виховання двох дітей: 8-річну дівчинку та 10-річного хлопчика

У Вінниці сім’я взяла на виховання двох дітей: 8-річну дівчинку та 10-річного хлопчика

. Для них придбали двоповерховий будинок на Старому місті. У кожної дитини буде власна кімната


У Вінниці сім’я взяла на виховання двох дітей: 8-річну дівчинку та 10-річного хлопчика


У грудні минулого року у Вінниці було створено перший дитячий будинок сімейного типу в рамках державної урядової програми. Спочатку на виховання було прийнято троє дітей. 30 липня подружжя вінничан Віталія та Ганни взяли на виховання ще двох дітей – 8-річну Олександру та 10-річного Святослава. Вони братик і сестричка. Подружжя вже має двох власних дітей. Для них придбали двоповерховий будинок на Старому місті. У кожної дитини буде власна кімната.

Про це йдеться на сайті Вінницької міськради.

Батько сімейства Віталій та мати Ганна давно мріяли взяти у свою родину дітей, які позбавлені батьківського піклування. Перші троє прийомних дітей уже адаптувались в нових умовах життя. Вони вже й познайомились із братиком та сестричкою, які поповнять їхню велику родину.

«Ви робите дуже важливу справу. Ми неодноразово були у вашій сім’ї, і по відгуках ваших старших дітей ми знаємо, що їм у вас подобається, їм затишно. Хочу подякувати, що ви погодились влаштувати до себе ще двох діток. Вони потрапили в складну життєву ситуацію, але ми маємо надію, що у вашій родині вони матимуть родинне тепло, яке так необхідне діткам, матимуть не тільки спільний дім, але й любов, увагу, турботу, піклування, взаємодопомогу, відчують, що у них є справжня сім’я», - сказала Галина Якубович, заступниця вінницького міського голови.

Після підписання усіх необхідних документів Віталій та Ганна вже зможуть забрати дітей. У великому будинку вони спробують розпочати нове життя.

Будинок для родини придбали за кошти державної субвенції та місцевого бюджету. Це двоповерхова будівля на Старому місті загальною площею понад 250 квадратних метрів. У кожної дитини є власна кімната. Біля будинку є садок, на подвір’ї – альтанки та гараж. Також є присадибна ділянка, де вирощують городину.

Окрім щомісячної фінансової підтримки, яка передбачена на державному рівні для будинків сімейного типу, ця сім’я отримає від міської ради одноразову допомогу у вигляді 10 тисяч гривень на кожну нову прийомну дитину.

У Вінниці сім’я взяла на виховання двох дітей: 8-річну дівчинку та 10-річного хлопчика

Зазначимо, наразі у службі у справах дітей Вінницької міської ради на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває 238 дітей. Під опікою, піклуванням виховується 160 дітей, у прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу - 46 дітей.

Протягом 2019 року у Вінниці усиновлено 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, щодо 2 дітей розпочато процес усиновлення. 18 дітей даної категорії виховується у дитячих інтернатних закладах різного підпорядкування. На даний час вони не знайшлися сім’ї, які б виявила бажання і готовність взяти на виховання цих дітей до себе.

Деталі з приводу питань усиновлення, опікунства, наставництва, створення прийомної сім’ї можна дізнатись в службі у справах дітей Вінницької міської ради за телефонами: 67-14-24, 67-13- 73. Також з інформацією можна ознайомитися на сторінці служби у справах дітей Вінницької міської ради

Вінниця.info, фото із сайту Вінницької міськради