28 жовт. 2022 17:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

296

0

У Вінниці сім’ї військовослужбовців і переселенців отримали для новонароджених бейбі-бокси з Шотландії

У Вінниці сім’ї військовослужбовців і переселенців отримали для новонароджених бейбі-бокси з Шотландії

Передача стала можливою завдяки волонтерському руху у Шотландії, який організувала вінничанка Нівєна Харланова разом з шотландкою Джекі Кроуфорд


У Вінниці сім’ї військовослужбовців і переселенців отримали для новонароджених бейбі-бокси з Шотландії

У Вінниці 28 жовтня, в Центрі матері та дитини для новонароджених передали 20 бейбі-боксів з Шотландії. Це додаткова допомога родинам з числа внутрішньо-переміщених осіб та родинам військовослужбовців, у яких народились малюки.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Передача стала можливою завдяки волонтерському руху у Шотландії, який організувала вінничанка Нівєна Харланова разом з шотландкою Джекі Кроуфорд. А сьогодні пакунки для дітей передали народна депутатка Ірина Борзова, голова громадської організації «Шотландія-Україна» Андрій Харланов та міський голова Сергій Моргунов.

До бейбі-бокса входить все необхідне для новонароджених немовлят. Формуванням пакунків для новонароджених займаються шотландські мами, що робить кожен із цих боксів індивідуальним.

Під час передачі представники волонтерської організації були на прямому зв’язку. Вони передали привітання для мам та їх новонароджених дітей, а також побажали здоров’я і швидшої перемоги.

«Сьогодні така допомога і підтримка для українців безцінна. Вона – про співчуття і небайдужість людей зі всього світу. Дякую усім, хто допомагає тим, хто цього потребує. Представники волонтерського руху українців в Шотландії прийняли рішення надавати адресну допомогу у вигляді бейбі-боксів тим людям, які потребують. Вони роблять важливу справу», – каже Сергій Моргунов, Вінницький міський голова.

Народна депутатка України Ірина Борзова зазначає, що ця допомога є адресною та додатковою для дітей з родин внутрішньо переміщених осіб та родин військовослужбовців.

«Хочу зазначити, що під час війни держава виконує свої зобов’язання і всі родини, в яких народились малюки, отримують пакунок малюка саме з українським наповненням, або можуть отримати грошову компенсацію у розмірі 6 300 гривень. Тобто шотландські бейбі-бокси – це допомога для України, в першу чергу для родин переселенців та родин військовослужбовців. І я хочу подякувати за співпрацю громадській організації «Шотландія-Україна» а також Вінницькій міській раді», – зазначає Ірина Борзова.

Загалом громадська організація «Шотландія-Україна» надає допомогу не лише Вінниці та Вінницькій області, а й всій Україні. Як зазначає голова ГО «Шотландія-Україна» Андрій Харланов, що уже 2 тисячі таких бейбі-боксів було роздано по всій Україні.

«Сьогодні ми знову надали допомогу нашим матусям. Це не є державна допомога, це допомога від таких самих мам. Вони бачать, як діти знаходяться у нас в бомбосховищах, вони не можуть зрозуміти, як у нашому 21 столітті таке відбувається, що гинуть мирні люди, що гинуть діти, що йде війна на нашій території, що діти народжуються в бомбосховищах. Дуже переймаються цим, тому вони і збирають цю допомогу», – каже Андрій Харланов.

У Вінниці сім’ї військовослужбовців і переселенців отримали для новонароджених бейбі-бокси з Шотландії

У Вінниці сім’ї військовослужбовців і переселенців отримали для новонароджених бейбі-бокси з Шотландії - фото 2

У Вінниці сім’ї військовослужбовців і переселенців отримали для новонароджених бейбі-бокси з Шотландії - фото 3

У Вінниці сім’ї військовослужбовців і переселенців отримали для новонароджених бейбі-бокси з Шотландії - фото 4

Нагадаємо: у Вінницький обласний перинатальний центр привезли «бейбі бокси» для новонароджених.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ВМР