27 січ. 2022 10:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

218

0

У Вінниці скажений пес покусав дитину. В мікрорайоні екстрено вакцинують тварин. Фото і відео

У Вінниці скажений пес покусав дитину. В мікрорайоні екстрено вакцинують тварин. Фото і відео

Вже кілька років поспіль у мікрорайоні Академічний помічають диких лисів


У Вінниці скажений пес покусав дитину. В мікрорайоні екстрено вакцинують тварин. Фото і відео

У мікрорайоні Академічний, що у Вінниці, екстрено проводять вакцинацію безпритульних тварин. Кілька днів тому, там дитину покусав пес, у якого виявився сказ.

«Три дитини, два волонтери, які допомагали та ветеринар,– отримають фахову медичну допомогу. Продезінфікували територію де трапився інцидент, та ветеринарну клініку, де оглядали собаку», - повідомив Вінниця.info Володимир Павлущик, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

У мікрорайоні вакцинували та продовжують щеплювати проти сказу безпритульних тварин.

У Вінниці скажений пес покусав дитину. В мікрорайоні екстрено вакцинують тварин. Фото і відео

У Вінниці скажений пес покусав дитину. В мікрорайоні екстрено вакцинують тварин. Фото і відео  - фото 2

У Вінниці скажений пес покусав дитину. В мікрорайоні екстрено вакцинують тварин. Фото і відео  - фото 3

Наразі нагадаємо, ми писали про те, що у цьому мікрорайоні часто з’являються дикі лисиці, які прибігають до багатоповерхівок з лісу. Як нам зауважували місцеві, тварини адаптувалися до перебування у місцях з великою кількістю людей, автомобілів та спокійно реагують на освітлення.


Зауважимо, мікрорайон Академічний розташований у південній частині Вінниці. 13 травня 2015 року Верховна Рада України збільшила територію міста Вінниці на 65 % за рахунок приєднання території навколишніх сіл. Вздовж східної межі мікрорайону проходить автошлях з Вінниці до села Бохоників. На півночі мікрорайону розташовані гаражі. На південь від району знаходиться лісовий масив. На захід — знаходиться котеджний масив «Царське село». На схід від мікрорайону знаходяться землі сільськогосподарського призначення.

Проте, якщо Академічний розташовується на околиці Вінниці, у соціальних мережах частішають пости з відео, де самою Вінницею бігають лисенята. Один з таких випадків стався днями прямо під міським Універмагом. Користувачі відзняли, як молодий хижак бігає зеленою зоною. Не боїться ні людей, ні жвавого руху автотранспорту.


Ветеринари попереджають, сказом людина чи тварина може заразитися навіть від слини, яку уражена тварина залишить на ґрунті, траві чи поверхнях у дворі.

«Навіть, якщо просто доторкнутися до слини зі збудником. Уявляєте, яка це небезпека для дітей у дворі, та й дорослих. Сказ – невиліковна хвороба! І дуже небезпечна тим, що може не проявляти себе симптоматично. Поки не уразить головний мозок. Тому мешканцям мікрорайону невідкладно слід звертатися колективно, через ОСББ до міських служб», - зауважив досвідчений ветеринар та керівник Подільського зоопарку Євген Ткачик.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото з сторінки Павла Чайковського.

title

title