6 верес. 2021 10:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

154

0

У Вінниці спортивний комплекс на вулиці Академіка Янгеля готовий до завершення на 90%

У Вінниці спортивний комплекс на вулиці Академіка Янгеля готовий до завершення на 90%

Завершити масштабну реконструкцію планують вже цієї осені


У Вінниці спортивний комплекс на вулиці Академіка Янгеля готовий до завершення на 90%

У Вінниці триває реконструкція спортивного комплексу (СКА) на вул. Академіка Янгеля. Муніципальний спортивний комплекс «Аква-Він» готують до оснащення. Будівельна готовність об'єкта - понад 90%.

Про це повідомляється на сторінці Вінницької міської ради.

Масштабна реконструкція приміщення розпочалася у 2018 році. Спершу підсилили та укріпили будівлю. Після демонтажних робіт у приміщенні спорткомплексу будівельники приступили до заміни інженерних мереж, укріплення стін, фундаменту, де в цьому була потреба. Заклад утеплили, замінили вікна, влаштували систему опалення, оновили приміщення під спортивну, гімнастичну, тренажерну зали тощо. Передбачили підіймач та ліфт для зручності відвідувачів з інвалідністю та маломобільних груп. Також виконали роботи з укріплення чаші басейну.

У Вінниці спортивний комплекс на вулиці Академіка Янгеля готовий до завершення на 90%

За останній місяць у «Аква-Він» завершили ремонт у гімнастичній залі та залі сухого плавання, обладнали глядацьку зону на 140 місць в ігровій залі, провели пусконалагоджувальні роботи підйомника для маломобільних людей, влаштували роздягальні, виконали монтаж інженерних комунікацій, встановили обладнання аудіо- та відеосистем.

«Завершується внутрішнє оздоблення приміщень, для яких вже замовили спортивне обладнання. Також триває впорядкування прилеглої території на вулиці Ак. Янгеля, яка має перетворитися в якісний публічний простір. Результати трирічної реконструкції незабаром оцінять вихованці спортивних шкіл та всі вінничани, які люблять тримати себе у формі. Наразі завершується облицювання плиткою чаші басейну, влаштування обхідних доріжок та вишок для стрибків, які будуть єдиними у місті», - повідомив міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці спортивний комплекс на вулиці Академіка Янгеля готовий до завершення на 90% - фото 2

Біля спорткомплекску роблять благоустрій. Концепцію простору якого розробляли спільно з Агенцією просторового розвитку. Це має бути комфортна, безпечна і безбар'єрна зона відпочинку зі зручними лавочками та якісним освітленням. Зелену зону доповнять клумбами у геометричному стилі та газонами.

Завершити масштабну реконструкцію планують вже цієї осені. Об'єкт передбачено передати на баланс міської дитячо-юнацької спортивної школи №3. В оновлених залах можна буде проводити регіональні та всеукраїнські змагання.

У Вінниці спортивний комплекс на вулиці Академіка Янгеля готовий до завершення на 90% - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ВМР