2 берез. 2021 14:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Спорт
0

194

0

У Вінниці стартувала молодіжна хокейна Ліга

У Вінниці стартувала молодіжна хокейна Ліга

На майданчик виходили команди «Юність» і «Сніжний барс»


У Вінниці стартувала молодіжна хокейна Ліга

В останній день лютого в Льодовому клубі Вінниці відбувся стартовий матч дебютної молодіжної хокейної Ліги Вінниці. На майданчик виходили команди «Юність» і «Сніжний барс».

Про це повідомили у відділені Національного олімпійського комітету Вінницької області.

В матчі було багато цікавих атак і забитих шайб. Він завершився із рахунком 7:2 на користь «Сніжного барса»

Загалом у відкритому молодіжному чемпіонаті Вінниці грають чотири команди: «Проскурів» (Хмельницький), вінницькі «Діадема», «Юність» і «Сніжний барс». Ігри відбуваються щонеділі о 21.30 у Льодовому клубі. Заплановано чотири кола і плей-офф.

«У звичайному чемпіонаті Вінниці грають вісім команд, складених із хокеїстів без обмежень у віці. Раніше там виступала й молодь. Зараз молодих учасників стало набагато більше, ніж це було ще кілька років тому. Водночас багатьом ветеранам, які беруть участь в змаганнях, вже понад 50 років. Представникам різних вікових категорій спільно змагатися складно. Коли молодь проявила ініціативу, ми вирішили започаткувати окремі змагання для неї. Сподіваюся, що новий проект стане популярним і масовим», – сказав віце-президент Федерації хокею Вінницької області Микола Бандерс.

До вінницьких молодіжних команд входять гравці ХК «Патріот» і МДЮСШ № 1, де раніше культивували хокей із шайбою. В молодіжній хокейній Лізі Вінниці виступають й досить відомі спортсмени. Наприклад, Станіслав Ординський, який в складі ХК «Донбас» був чемпіоном України. Або 18-річний Ілля Пруський, який був у молодіжному складі команди КХЛ «Динамо» (Мінськ, Білорусь) і капітаном збірної України U-17.

У Вінниці стартувала молодіжна хокейна Ліга

У Вінниці стартувала молодіжна хокейна Ліга - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото Національного олімпійського комітету Вінницької області