27 берез. 2023 16:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

184

0

У Вінниці сторічний ювілей відзначила заслужена вчителька України з фізкультури

У Вінниці сторічний ювілей відзначила заслужена вчителька України з фізкультури

Жінка закликала всіх займатися спортом


У Вінниці сторічний ювілей відзначила заслужена вчителька України з фізкультури

У Вінниці, 25 березня 100 років виповнилося ще одній жительці Вінниці Ніні Сердечній. У липні 1949 року Ніна Петрівна закінчила Київський державний інститут фізичної культури за спеціальністю «Фізична культура». Понад 30 років жінка пропрацювала у Вінницькій школі № 1. Навчала дітей легкої атлетики та гімнастики.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

У Вінниці сторічний ювілей відзначила заслужена вчителька України з фізкультури

«Я обожнювала своїх учнів. Була їхнім тренером. Багато із них займали призові місця на різного роду змаганнях. Також ми разом із чоловіком виховали двох чудових доньок. Я маю чотирьох онуків та 5 правнуків. Усі вони так чи інакше долучені до спорту. Я й сама намагаюся бути активною. Кожного дня роблю зарядку, ходжу на прогулянку, сама підіймаюся сходами на 5 поверх. Закликаю всіх займатися спортом, зранку робити зарядку. Це наше здоров’я», – говорить Ніна Сердечна.

У Вінниці сторічний ювілей відзначила заслужена вчителька України з фізкультури - фото 2

За наполегливу працю та активну позицію ще у 1969 році жінці присвоїли звання Заслуженого вчителя з фізичного виховання.

«На педагогічній ниві Ніна Петрівна досягла високих успіхів. По її життєвому шляху бачимо, що це людина, яка є справжнім педагогом, вона залюблена у свою справу. Це людина, яка жила школою. Освітяни, які працювали із Ніною Петрівною, відгукуються про неї, як про вчителя з великої літери. Освітній сфері нашого міста є на кого рівнятися», – говорить директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

У Вінниці сторічний ювілей відзначила заслужена вчителька України з фізкультури - фото 3

У Вінниці сторічний ювілей відзначила заслужена вчителька України з фізкультури - фото 4

Ювілярка отримала грамоту міської ради. Ніну Сердечну відзначили за значні заслуги перед Батьківщиною, багаторічну плідну трудову діяльність, особистий внесок у виховання молоді на героїчних та трудових традиціях українського народу, відданість громадянському обов’язку. Крім того, їй вручили грошову допомогу.

«Раді вітати ще одну ювілярку нашої громади. Це честь, мати серед жителів нашого міста таких активних, цілеспрямованих, спортивних та життєрадісних людей. Крім цієї допомоги, яку Ніна Петрівна отримала сьогодні, відповідно до нашої Комплексної програми “Основні напрями соціальної політики”, вона почне отримувати довічну щомісячну матеріальну грошову допомогу, в розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з бюджету територіальної громади», – розповідає директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Ніна Сердечна стала четвертим 100-річним ювіляром, яких привітали з початку цього року. Наразі ще 6 вінничан наближаються до святкування такої поважної дати.

У Вінниці сторічний ювілей відзначила заслужена вчителька України з фізкультури - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info