12 лют. 2019 15:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

64

0

У Вінниці створять картку водомереж

У Вінниці створять картку водомереж

У Вінниці створять картку водомереж


У Вінниці створять картку водомереж

«Вінницяоблводоканал» готує мапу водомереж. Карта буде зберігатися на підприємстві, у відкритому доступі її не буде, бо це стратегічна карта.

Про це повідомляє прес-служба «Вінницяоблводоканал».

Таку карту готуватиме компанія «ЕПТІСА Сервісіос де Індженеріа, С.Л», з якою «Вінницяоблводоканал» підписав контракт щодо консультаційних послуг. Компанія проаналізує міські мережі водопостачання та розробить географічну інформаційну систему та гідравлічну модель. Такий аналіз суттєво спростить вирішення задач, що пов язані з відстеженням аварійних ситуацій , з профілактичним ремонтом водомереж. Роботи фінансує Міжнародний банк реконструкції та розвитку у рамках проекту «Другий проект розвитку міської інфраструктури».

«Ця карта зберігатиметься на підприємстві» Вінницяоблводоканал», в управлінні архітектури. У відкритому доступі її не буде, бо це стратегічна карта. Ми сподіваємося, що з часом будуть розроблені аналогічні карти газових, електричнихта тепломереж у Вінниці. Щоб існувала одна загальна карта всіх стратегічних мереж Вінниці, такий собі електронний кадастр. Адже сьогодні є випадки, коли , наприклад, газовики при ремонті своїх мереж можуть пошкодити водомережу, бо про неї вони не знають.

Тут треба врахувати ,що система водомереж у Вінниці доволі поважного віку і не всі мережі на обліку. Така карта дасть можливість регулювати і тиск води у мережі»,- розповів керівник робочої групи управління проектом Олександр Якименко.

Вінниця.info