22 квіт. 2019 17:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

63

0

У Вінниці створять «Музей Мужніх», де будуть презентовані події новітньої історії України

У Вінниці створять «Музей Мужніх», де будуть презентовані події новітньої історії України

У Вінниці створять «Музей Мужніх»


У Вінниці створять «Музей Мужніх», де будуть презентовані події новітньої історії України

У Вінниці створять обласний музей мужності «Музей Мужніх» – спільна експозиція, де будуть презентовані події новітньої історії України, а також постаті та особистості сучасників, які стали прикладом мужності.

Про це 23 квітня повідомили на організаційній нараді щодо заснування музею «Музей Мужніх», повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк повідомив, що міська влада Вінниці звернулася до ОДА з ініціативою створення «Музею Мужніх» – спільної експозиції, де були б презентовані події новітньої історії України, через які довелося пройти нашій державі.

«Головна мета створення музейної експозиції – відображення мужності й відваги жителів міста та області під час подій нашого недалекого минулого, патріотичне виховання молоді, пробудження національної свідомості дорослого населення через увіковічення пам’яті та вшанування героїв-земляків. Події в Афганістані, Чорнобильська катастрофа, Революція Гідності – це ті історичні віхи нашої держави, які слугують прикладами мужності її громадян – героїв, про яких потрібно знати майбутнім поколінням», – зазначила заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович.

У Вінниці створять «Музей Мужніх», де будуть презентовані події новітньої історії України

У свою чергу, директор «Центру історії Вінниці» Олександр Федоришен зазначив, що ідея створення «Музею Мужніх» вперше виникла на одному з перших засідань Ради з питань історії, культурної спадщини та топоніміки м. Вінниці, це консультативний орган при Вінницькому міському голові. Він закликав усіх громадських активістів об’єднатися довкола ідеї створення такого музею.

Учасники наради обговорили організаційні питання та прийняли рішення щодо необхідності напрацювання концепції майбутнього музею як філії обласного краєзнавчого музею.

«Сьогодні прийнято принципове рішення, що «Музею Мужніх» – бути. Створення такого музею є доречною та слушною ініціативою. Це тільки перший крок на досить довгому і тернистому шляху. Концепція музею поки що обговорюється, історики та наукові працівники обласного краєзнавчого музею працюють над цим питанням. Не менш важливим є питання доступності під час вибору місця розташування музею»,резюмував Ігор Івасюк.

У Вінниці створять «Музей Мужніх», де будуть презентовані події новітньої історії України - фото 2

У Вінниці створять «Музей Мужніх», де будуть презентовані події новітньої історії України - фото 3

Вінниця.info, фото Вінницької ОДА