11 верес. 2020 15:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

224

0

У Вінниці створять обласний центр інфекційних захворювань

У Вінниці створять обласний центр інфекційних захворювань

Зараз в обласному центрі немає жодної спеціалізованої інфекційної лікарні для дорослих


У Вінниці створять обласний центр інфекційних захворювань

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 9 вересня прийняла рішення про створення обласного центру інфекційних захворювань. Його планують створити в Медмістечку на базі вільних приміщень центру боротьби зі СНІДом та Вінницької обласної психіатричної лікарні №2.

Необхідність створення інфекційного центру виникла у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації, зростанням захворюваності на COVID-19 та потребою в додаткових ліжко-місцях для лікування пацієнтів з інфекційною патологією та хворих на COVID-19.

Питання про передачу двох корпусів психіатричної лікарні винесуть на сесію обласної ради.

Пацієнтів та медичний персонал відділення загального нагляду КНП «Вінницька обласна психіатрична лікарня № 2 Вінницької обласної Ради» планують перевести на лікувальну базу комунального некомерційного підприємства «Вінницька обласна психоневрологічна лікарня ім акад. О.І. Ющенка».

Як відомо, зараз в обласному центрі немає жодної спеціалізованої інфекційної лікарні для дорослих.

Станом на 11 вересня поточного року, на Вінниччині в 19 опорних лікарнях розгорнуто 1197 ліжок для лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Вінницька Центральна районна лікарня переповнена. Загалом, у лікувальних закладах області перебуває 245 дорослих та 3 дітей з підтвердженим COVID - 19. Також в опорних лікарнях Вінниччини 283 дорослих та 17 дітей з підозрою на коронавірусну інфекцію. Відсоток зайнятих ліжок становить 45,8.

У Вінниці створять обласний центр інфекційних захворювань

У Вінниці створять обласний центр інфекційних захворювань - фото 2

Як повідомляла Вінниця.info, з 14 вересня Вінниця, Козятин і Вінницький район в «помаранчевій» зоні небезпеки поширення коронавірусу. Кількість нових інфікувань за останні дні зросла. Станом на ранок 10 вересня було 103 підтверджених випадків COVID-19 за добу, на ранок 11 вересня – 84.

Вінниця.info