23 лип. 2021 17:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

126

0

У Вінниці створили мультидисциплінарну команду, яка допомагатиме людям з психічними розладами

У Вінниці створили мультидисциплінарну команду, яка допомагатиме людям з психічними розладами

До складу команди входять лікар-психіатр, лікар-психолог, медична сестра та фахівець з соціальної роботи


У Вінниці створили мультидисциплінарну команду, яка допомагатиме людям з психічними розладами

У Вінниці створили мультидисциплінарну команду з охорони психічного здоров’я. Вона виїжджатиме додому до вінничан, які мають розлади психіки. Вони допомагатимуть вінничанам, які перебували на лікуванні у стаціонарі психоневрологічної лікарні. До складу команди входять лікар-психіатр, лікар-психолог, медична сестра та фахівець з соціальної роботи.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

23 липня у міській раді підписали меморандум про співпрацю між міським центром соціальних служб, обласною клінічною психоневрологічною лікарнею ім.акад. О.І. Ющенка, обласним Центром « Громадського здоров’я» та ГО «Центр сприяння розвитку жіночої активності «Легко». Вони опікуватимуться роботою мультидисциплінарної команди.

«Представники мобільної команди допомагають людям з розладами психіки адаптуватися до ритму життя в соціумі. Також підтримують та навчають рідних хворих: як з ними поводитись, коли і які ліки давати. З ними працюють психологи, аби близькі хворих емоційно не вигорали. Вже було кілька виїздів команди, і ми побачили, що дійсно досить багато таких є пацієнтів і питань навіть більше, ніж ми думали.

Для пацієнта та його родини усі послуги команди безкоштовні. Направлення на отримання допомоги можна взяти у лікаря-психіатра або у свого сімейного лікаря. Але наголошую, що психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами, - це не «швидка» психіатрична допомога. Таку команду не можна викликати телефоном», - каже директорка КНП «Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня ім. акад. О.І. Ющенка» Софія Кучерук.

Наразі у Вінниці працюватиме одна мобільна команда, але згодом планують створити ще одну.

Навчатимуть фахівців мультидисциплінарної команди на базі «Вінницького обласного Центру «Громадського здоров’я» за підтримки ГО «Центр сприяння розвитку жіночої активності «Легко», для них проводитимуть тренінги та семінари. Поки ж команда працює у тестовому режимі.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info