25 січ. 2023 17:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

160

0

У Вінниці суд обрав запобіжний захід чоловікові, який незаконно утримував людину

У Вінниці суд обрав запобіжний захід чоловікові, який незаконно утримував людину

Підозрюваний 4 роки експлуатував чоловіка, примушував безкоштовно виконувати роботу по господарству, а також вчиняв насилля


У Вінниці суд обрав запобіжний захід чоловікові, який незаконно утримував людину

У Вінницькому міському суді обрали запобіжний захід для чоловіка, який підозрюється у незаконному утримуванні людини. Підозрюваний 4 роки експлуатував чоловіка, примушував безкоштовно виконувати роботу по господарству, а також вчиняв насилля.

Про це повідомили у Вінницькому міському суді Вінницької області.

З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, у березні 2018 року перебуваючи в м. Летичів Хмельницької області у будинку невстановленої слідством особи ромської національності, познайомився із чоловіком, у ході спілкування з яким, дізнався про його уразливий стан, викликаний відсутністю постійного місця проживання, місця роботи, джерела доходів, а також втратити родинних зв’язків через тривале перебування у місцях позбавлення волі. Надалі, підозрюваний, повідомив чоловіку завідомо неправдиві відомості про умови праці, пов’язаної з доглядом за кіньми, високий заробіток, забезпечення належним житлом та повноцінним харчуванням, завербував його, та забравши при цьому паспорт громадянина України та реєстраційний номер платника податків, на автомобілі, перемістив до свого місця проживання.

Так, у період з 2018 по травень 2022 року, підозрюваний, завербувавши потерпілого, систематично погрожуючи застосуванням та застосовуючи насильство, примушував його безоплатно виконувати всю громадську роботу по домогосподарству, позбавивши можливості вільного пресування шляхом постійного контролю. Надалі, підозрюваний, маючи борг у сумі 5000 перед сусідом, застосовуючи погрози примусив потерпілого відпрацьовувати борг охоронцем ставка в с. Ярмолинці Гайсинського району Вінницької області, який знаходиться у користуванні сусіда. Так, у травні 2022 року, скориставшись відсутністю власника ставка та підозрюваного, потерпілому вдалось втекти і звернутись до правоохоронних органів.

«При обранні запобіжного слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів», – йдеться у повідомленні.

Наразі тривають слідчі дії.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info