21 верес. 2021 11:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

61

0

У Вінниці суд відправив під домашній арешт чоловіка, який жорстоко побив двох жінок біля лікарні

У Вінниці суд відправив під домашній арешт чоловіка, який жорстоко побив двох жінок біля лікарні

Суд обрав запобіжний захід для чоловіка, який підозрюється у побитті двох жінок


У Вінниці суд відправив під домашній арешт чоловіка, який жорстоко побив двох жінок біля лікарні

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту для чоловіка, який підозрюється у побитті двох жінок (ч. 3 ст. 296 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Вінницького міського суду.

«З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний пізно ввечері знаходився біля однієї із лікарень м. Вінниці, де побачив двох незнайомих йому жінок. Чоловік побачив, що жінки зайшли до альтанки, яка розташована поруч із лікарнею, щоб сховатись від дощу та попрямував за ними. Там у підозрюваного та жінок виникла розмова на різні теми. В подальшому, чоловік почав голосно висловлюватися брутальними словами та проявляти інтерес інтимного характеру до однієї із жінок, але після категоричної відмови останньої у чоловіка виник злочинний умисел на вчинення хуліганських дій відносно останньої», - зазначено в повідомленні.

За інформацією пресслужби, підозрюваний підійшов до жінки, яка йому відмовила та наніс удар кулаком правої руки їй в обличчя, від чого остання впала на землю.

«Коли жінка підвелась та сіла на підлогу альтанки, чоловік продовжив наносити численні удари по голові та тулубі обома руками, що супроводжувалось лайкою. В цей час, потерпіла почала просити подругу, яка знаходилась поряд, допомогти їй звільнитись. Жінка підібрала із землі скляну пляшку та почала замахуватися на підозрюваного. Однак, чоловік вихопив пляшку із рук останньої та умисно наніс нею один удар в голову жінки, від чого вона втратила свідомість та впала на підлогу. Після чого, підозрюваний продовжив наносити обома руками численні удари по голові та тулубу першій потерпілій, яка почала кликати на допомогу раптових перехожих, які знаходились неподалік та припинили хуліганські дії чоловіка», - описують ситуацію.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; незаконно впливати на покази потерпілого та свідків; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; вчинити інше кримінальне правопорушення.

Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період з 21:00 по 07:00 строком на 60 днів.

Наразі тривають слідчі дії.

Довідково: ч. 3 ст. 296 КК України – Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за хуліганство, чи пов’язані з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов’язки з охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії (караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років).

Важливо:

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info