5 груд. 2019 11:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

97

0

У Вінниці судять молодика, який колов шприцом жінок. Подробиці резонансної справи

У Вінниці судять молодика, який колов шприцом жінок. Подробиці резонансної справи

Що розповідають постраждалі


У Вінниці судять молодика, який колов шприцом жінок. Подробиці резонансної справи

У Вінниці розпочався суд над чоловіком, який колов перехожих жінок на зупинках громадського транспорту. 4 грудня у Вінницькому міському суді відбулось підготовче засідання, на яке під конвоєм привели 22-річного підозрюваного – Івана Гулько. Від дій молодика постраждали 10 осіб, серед яких кілька неповнолітніх дівчат. Одна з постраждалих – вагітна. Жінки, які були на засіданні просили журналістів не показувати їх обличчя, але зйомку дозволили. Підозрюваний взагалі заборонив його фотографувати і знімати на відео.

Відомо, що 22-річний Іван працював сантехніком і має досвід служби в ЗСУ.

Постраждалі – молоді жінки. Двоє з дівчат розповіли про те, як нападник колов їх посеред вулиці і втікав. Жертви «колія» досі проходять обстеження і здають аналізи, хоча від нападу пройшло вже сім місяців. Вони переконані, що нападника потрібно ізолювати від суспільства, але міру покарання має визначити суд.

«Це сталось о 7.30 вечора. Я поверталась з роботи і біля будинку відчула сильний удар в сідницю. Я крикнула. Вибіг мій чоловік, почав за ним бігти, але не наздогнав. Жах був, коли я прийшла додому і побачила, що в мене всі штани у крові. Я звернулась до знайомого лікаря. Мені сказали який протокол обстежень потрібно пройти. І далі я поїхала: гепатоцентр, СНІД-центр, травматологія, аналізи, вакцинація… Дуже складні антиретровірусні препарати я приймала місяць для профілактики. Найскладніше було пережити той місяць, коли приймала ці препарати. Але все нормально.

Мені ще зараз потрібно пройти цикл вакцинацій. Ще рік потрібно проходити обстеження і аналізи», - розповіла одна із постраждалих, яка просила не називати її ім’я.

У Вінниці судять молодика, який колов шприцом жінок. Подробиці резонансної справи

Інша жертва нападника – Аня, на дівчину напали посеред білого дня.

«Я поверталась з тренування. Це був обід. Неділя. Вийшла з маршрутки. Навіть не чула, що за мною хтось іде. Розвернулась, коли почула що хтось біжить… Він напав на мене ззаду і в спину почав бити. Я думала що це кулаки, а потім виявилось що це шприц. Прийшла додому, викликала поліцію, ми написали заяву.

Потім тиждень я лежала в лікарні. В мене в легенях була рідина, ставили дренаж. Потім цілий місяць проходила терапію. Потім цілий місяць їздила здавати аналізи», - розповідає Аня.

До розгляду справи по суті 4 грудня суд не перейшов, бо обвинувачення допустило помилки при складанні документів. Тому слухання перенесли.

Як повідомляла Вiнниця.info, в квітні у Вінниці невідомий чоловік нападав на жінок та колов їх гострим предметом. Просто на зупинці громадського транспорту підходив ззаду, штрикав чимось гострим у сідниці та тікав. Вінничанки забили на сполох, звернулись до поліції. Боячись інфікуватись, ходили до лікарень.

В травні поліція затримала 22-річного порушника. У вчиненому затриманий зізнався та розповів, що колов жінок голкою від шприців задля розваги. Поліція відкрила провадження за ч. ст. 121 ККУ (нанесення тяжких тілесних ушкоджень) та ч.4 ст.296 ККУ (хуліганство).

У Вінниці судять молодика, який колов шприцом жінок. Подробиці резонансної справи  - фото 2

У Вінниці судять молодика, який колов шприцом жінок. Подробиці резонансної справи  - фото 3

У Вінниці судять молодика, який колов шприцом жінок. Подробиці резонансної справи  - фото 4

Вiнниця.info