24 квіт. 2020 09:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

89

0

У Вінниці силовики заблокували виробництво фальсифікованого алкоголю

У Вінниці силовики заблокували виробництво фальсифікованого алкоголю

Орієнтована вартість вилученої продукції та сировини становить майже 3 мільйона гривень


У Вінниці силовики заблокували виробництво фальсифікованого алкоголю

Діяльність організованої групи, яка займалася незаконним виробництвом і збутом контрафактної підакцизної продукції сумнівної якості, блокували співробітники УСБУ у Вінницькій області спільно зі слідчими ДФС під процесуальним керівництвом прокуратури. Відомо, що четверо мешканців області організували у Вінниці масштабне виробництво алкогольної продукції. Вартість сировини та продукту, які вилучили правоохоронці, становить майже 3 мільйона гривень.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

За попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організували четверо мешканців регіону. В орендованих складських приміщеннях, які були розташовані в різних районах обласного центру, фігуранти облаштували підпільні цехи з виготовлення сурогатного алкоголю для продажу. Готову продукцію під виглядом марок відомих світових брендів ділки пропонували на спеціалізованих інтернет-платформах. Замовники отримували товар через одну з міжрегіональних кур’єрських служб.

За оперативною інформацією, виробнича потужність цехів складала майже 2 тисячі літрів на добу.

Під час обшуків у місцях підпільного виготовлення фальсифікату правоохоронці вилучили майже 20 тонн спирту сумнівної якості, орієнтовно 5 тисяч літрів готового сурогату, обладнання для розливу і фасування напоїв, тару та хімічні ароматизатори. Також виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

За попередніми оцінками, вартість вилученої сировини і готової продукції становить майже 3 мільйона гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Покарання за цією статтею передбачає штраф від 85 000 до 170 000 гривень з конфіскацією готової продукції. Якщо ж в ході слідства виявиться, що алкоголь призвів до отруєння чи смерті когось із людей, хто придбав фальсифікат, чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

У Вінниці силовики заблокували виробництво фальсифікованого алкоголю

У Вінниці силовики заблокували виробництво фальсифікованого алкоголю - фото 2

У Вінниці силовики заблокували виробництво фальсифікованого алкоголю - фото 3

У Вінниці силовики заблокували виробництво фальсифікованого алкоголю - фото 4

Нагадаємо, раніше на Вінниччині відправили до суду справи щодо наркоторгівців, яких співробітники Служби безпеки затримали в Києві в жовтні минулого року.

Вінниця.info, фото – зі фейсбук-сторінки СБУ