30 берез. 2021 15:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

129

0

У Вінниці сину загиблого військовослужбовця вручили посмертну нагороду батька

У Вінниці сину загиблого військовослужбовця вручили посмертну нагороду батька

Також вшанували пам’ять загиблого Героя


У Вінниці сину загиблого військовослужбовця вручили посмертну нагороду батька

Минулого року, 6 березня поблизу населеного пункту Кримське під час виконання бойового завдання загинув 40-річний командир взводу механізованого батальйону лейтенант Дмитро Борисович Фірсов із позивним «Фірс». Він загинув від мінно-вибухової травми, внаслідок підриву БМП на вибуховому пристрої.

Сьогодні, 30 березня його сім’ї вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Також вшанували пам’ять загиблого Героя.

Про це пише Армія Inform.

«Від початку збройного протистояння українські військовослужбовці демонструють відвагу, мужність і непохитність, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Їхні вчинки стають взірцем для всього українського народу. Біль від втрати чоловіка і батька нестерпний, та пам’ять про нього житиме вічно», – зазначив військовий комісар Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Ігор Ліщук.

Указом Президента України від 29 грудня 2020 року лейтенант Дмитро Фірсов посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. —

Дружина Дмитра – Тамара, розповіла, що нагороди для чоловіка були неважливі.

«Для Дмитра нагороди були неважливі. Він ніколи не прагнув отримати щось матеріальне. Але я впевнена, що мій чоловік дійсно гідний цієї нагороди, він її заслужив. І я вдячна, що Дмитра пам’ятають, і пам’ятають всіх, хто віддав своє життя за Україну», – каже пані Тамара.

Також Тамара Фірсова розказала, що її чоловік, який був доволі спокійним у повсякденному житті, на війні показав себе справжнім професіоналом: «Я часто приїжджала до нього, коли Дмитро був на Сході країни. Там він був зовсім іншим. Він був скрізь і всюди, все знав, все вмів. До нього постійно підходили побратими, питали поради».

Залишився без підтримки батька 17-річний Георгій. Хлопець зауважив, що зберігатиме орден «За мужність» разом із іншими нагородами все життя.

«Ці відзнаки є пам’яттю про мого батька. Почуваю велику гордість за нього. Я знаю, що він зробив, коли і для чого. Я знаю, що багато людей просто не здатні на такі подвиги. Мій батько – Герой, і я ним пишаюсь», – додав хлопець.

У Вінниці сину загиблого військовослужбовця вручили посмертну нагороду батька

Довідка.

Дмитро Фірсов народився 1980 року в Грузії в сім’ї військовослужбовця. Згодом родина переїхала до Донецька. Після початку російської агресії чоловік одразу взяв до рук зброю та пішов обороняти рідну землю. Спочатку був добровольцем у батальйоні «Донбас», допомагав евакуйовувати бійців з Іловайського котла. Кілька місяців потому перейшов у 93-ту бригаду. Загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Кримське Новоайдарівського району на Луганщині внаслідок підриву БМП на закладеному вибуховому пристрої. Похований у Вінниці на Алеї Слави. До обласного центру родина переїхала після окупації Донецька.

У Вінниці сину загиблого військовослужбовця вручили посмертну нагороду батька - фото 2

Новини у зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото Армія Inform