14 трав. 2022 18:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

106

0

У Вінниці та області повертають автофіксацію порушень на дорогах

У Вінниці та області повертають автофіксацію порушень на дорогах

З 16 травня у Вінниці та області повертається фіксація порушень в автоматичному режимі


У Вінниці та області повертають автофіксацію порушень на дорогах

З 16 травня у Вінниці та області повертається фіксація порушень в автоматичному режимі.

Про це повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

«З початку війни були вимкнені камери автоматичної фіксації здебільшого із стратегічною метою. Але в час війни не варто забувати про безпеку дорожнього руху, адже недотримання ПДР також продовжує щодня вбивати наших громадян. А перевищення швидкості залишається однією з основних причин ДТП з травмованими та загиблими.

Система автоматичної фіксації вже відмінно себе зарекомендувала та довела свою ефективність до війни. Й наразі готова повернутись до роботи», - написав Олексій Білошицький.

Розташування приладів контролю у м. Вінниця:

вул. Келецька, 30 напрямок спрямування приладу вул. Пирогова

вул. Київська, 126 напрямок спрямування приладу вул. Гонти

вул. Київська, 65 напрямок спрямування приладу вул. Сергія Зулінського

вул. Пирогова, 61 напрямок спрямування приладу вул. Костянтина Василенка

Розташування приладів контрою на дорогах в межах Вінницької області:

на 376 км+261 автодороги M-30 напрямок спрямування м. Хмельницький

на 404 км+377 автодороги M-30 напрямок спрямування м. Вінниця

на 294 км+619 автодороги M-21 напрямок спрямування м. Вінниця

на 371 км+527 автодороги M-30 напрямок спрямування м. Хмельницький

Нагадаємо, після фіксації події Системою інформація буде надходити до центру обробки даних автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху Департаменту патрульної поліції, де розглядається уповноваженим поліцейським, з врахуванням відомостей отриманих з відповідних баз даних (реєстрів), необхідних для винесення постанови про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі (Постанова).

Адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, несе відповідальна особа:

  • фізична особа або керівник юридичної особи, за якою зареєстровано транспортний засіб;
  • належний користувач відповідного транспортного засобу, якщо відповідні дані внесено в Єдиний державний реєстр транспортних засобів

У разі якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України до адміністративної відповідальності притягається особа, яка ввезла такий транспортний засіб на територію України. Постанова може виноситися без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Після винесення Постанова друкується на паперовому бланку із спеціальними елементами захисту та протягом трьох днів надсилається відповідальній особі рекомендованим листом з повідомленням на адресу місця реєстрації (проживання) фізичної особи (місцезнаходження юридичної особи) або вручається особі, яка ввезла транспортний засіб (іноземна реєстрація) на територію України, відповідними підрозділами Державної прикордонної служби України. Постанова набирає законної сили після її вручення особі або отримання поштового повідомлення про вручення або про відмову в її отриманні, або повернення поштового відправлення з позначкою про невручення.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info