14 берез. 2022 19:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

17126

0

У Вінниці та області змінили час комендантської години, вона закінчиться раніше

У Вінниці та області змінили час комендантської години, вона закінчиться раніше

З 15 березня у Вінниці та Вінницькій області змінюється час комендантської години


У Вінниці та області змінили час комендантської години, вона закінчиться раніше

З 15 березня у Вінниці та Вінницькій області змінюється час комендантської години. Тепер вона буде з 22:00 до 6:00, тобто закінчуватиметься на час раніше. Раніше було – з 22:00 до 7:00.

Про це повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Громадський транспорт працюватиме з 08:00 год, аби люди змогли вчасно добратися до робочих місць. Рішення прийнято у зв'язку з відновленням роботи багатьох підприємств та організацій.

Нагадаємо, що у цей час для громадян діють певні обмеження, необхідні задля їхньої безпеки. У визначений час мешканцям області необхідно залишатися вдома, а в разі спрацювання сигналу тривоги – спуститися в укриття.

Громадянам необхідно завжди мати при собі документ, що посвідчує особу, для пересування населеним пунктом.

Контроль за дотриманням громадянами комендантської години здійснюється патрулями.

Комендантський патруль має право затримати людину і перевірити документи, аби з'ясувати, чи може вона перебувати на вулиці в цей час.

У разі необхідності правоохоронці можуть проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу і вантажів, службових приміщень і житла затриманих громадян. Якщо особа чинить опір, комендантські патрулі можуть застосувати зброю.

Під час комендантської години пересуватись містом можуть винятково ті, хто має відповідні перепустки. Це люди, які задіяні в критичній інфраструктурі.

Дозволяється перебування у визначений період доби на вулицях та в інших громадських місцях без перепустокправоохоронцям, які залучаються до здійснення заходів під час запровадження комендантської години, транспортним засобам спеціалізованого призначення, які виконують невідкладне службове завдання, за умови ввімкнення спеціальних світлових сигнальних пристроїв.

Правопорушників правоохоронці будуть притягувати до відповідальності.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info