19 лют. 2020 15:49

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Економіка
0

121

0

У Вінниці трьома рівнями вирішують проблему приєднання майбутнього заводу HEAD до мереж

У Вінниці трьома рівнями вирішують проблему приєднання майбутнього заводу HEAD до мереж

Скальський прокоментував ситуацію з заводом HEAD


У Вінниці трьома рівнями вирішують проблему приєднання майбутнього заводу HEAD до мереж


У Вінниці впродовж 2020-2023 років таки побудують найбільший завод з виробництва зимового спортивного спорядження компанії HEAD. Про те, як вирішують питання з приєднанням до мереж, розповів 19 лютого під час колегії голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський.

«Буквально позавчора ми провели чергову оперативну зустріч за участі радника прем’єр-міністра по регіональній політиці, за участі представника міста Вінниці. Звичайно й інших учасників, які повинні вирішити головну проблему проекту - приєднання до електромереж. Маємо три рівня вирішення цієї проблеми.

З Урядом країни ми зараз працюємо над створенням законодавчих умов залучення іноземних інвестицій великого обсягу та посилення нашого інвестиційного законодавства в частині індустріальних планів. Ця робота, звичайно, не може бути проведена за один місяць, але відповідні законопроекти готуються у співпраці Міністерства економіки, Міністерства фінансів та під контролем безпосередньо Прем’єр-міністра України.

Також ми маємо регіональне рішення. Місто Вінниця, не очікуючи готовності по двох перших моментах, вже цивілізувало інфраструктурну можливість безпосередньо приєднання до електромереж майбутнього заводу. Фактично позавчора у нас був директор компанії, він поїхав з міста Вінниці з впевненістю, що ми готові і ми докладемо усіх необхідних зусиль задля реалізації цього проекту. Якщо ми хочемо мати інвесторів, то повинні наполегливо працювати і робити таким чином, аби вони себе відчували не гірше, ніж в Європейських країнах», - розповів очільник області Владислав Скальський.

Довідка.

Загальна вартість проекту складає приблизно 50-80 мільйонів євро. Цей завод має створити близько 1000 додаткових робочих місць та займе площу в 43 тисячі квадратних метрів. За минулий рік з міста в проект інвестували 47,3 мільйонів гривень, в 2020 планують виділити ще 53,2 мільйони.

Як повідомляла Вiнниця.info, 13 вересня минулого року в Вінниці заклали символічну капсулу на місці майбутнього заводу австрійської компанії Head. Підприємство розташовуватиметься на території Індустріального парку, що на Немирівському шосе. Завод спеціалізуватиметься на виробництві продукції для зимових видів спорту, а також для дайвінгу і тенісу. Запустити завод планували у 2021 році. До того, 4 травня, в приміщенні Вінницької міської ради відбулось підписання Меморандуму про порозуміння між компанією Head.

Вінниця.info