10 жовт. 2019 17:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

84

0

У Вінниці учаснику АТО вручили сертифікат на автомобіль

У Вінниці учаснику АТО вручили сертифікат на автомобіль

Чоловіки, які захищають нашу країну від агресора у Вінниці отримали грошові премії та грамоти

У Вінниці учаснику АТО вручили сертифікат на автомобіль

10 жовтня у залі засідань Вінницької міської ради приймали вітання чоловіки, які захищають нашу країну від агресора. Вони отримали грошові премії та грамоти. А учасник антитерористичної операції Анатолій Гуцало отримав сертифікат для придбання легкового автомобіля.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Міський голова Сергій Моргунов привітав вінницьких військових з Днем захисника України.

«14 жовтня ми відзначаємо три свята – День захисника України, День Покрови Пресвятої Богородиці і День Українського козацтва. Століттями українці вважалися одними з найкращих захисників своєї землі. Ми дійсно нація не войовнича, але ми можемо захищати свою землю. Якщо зробити екскурс в історію, то можна навести тисячі прикладів героїзму українських козаків, військових, і в часи козацьких визвольних змагань, і під час боротьби за свою незалежність на початку 20 століття, і в часи Другої світової війни на різних фронтах, – сказав Сергій Моргунов. – У 2014 році ми на собі відчули, що таке війна та збройний конфлікт. Саме завдяки вам, шановні воїни, ми у Вінниці можемо нормально мирно жити, розвивати своє рідне місто, як й інші громади на більшій частині України. Ми повинні шанувати пам'ять людей, які загинули за Україну. Тож, дякую захисникам від імені всієї територіальної громади Вінниці за той внесок, який ви робили, робите і будете робити у збереження незалежності й свободи нашої держави, за вашу мужність і героїзм, за вашу громадянську позицію та волонтерство. А наше завдання як органів місцевого самоврядування – бути партнерами, які готові допомагати та вирішувати всі питання в межах наших повноважень, а головне, щоб ми всі були патріотами свого міста та країни».

Учасник бойових дій в АТО Анатолій Адамович отримав сертифікат на придбання автомобілю. У 2015-2016 роках у складі окремої механізованої бригади брав безпосередню участь у Антитерористичній операції на сході нашої держави, проявивши при цьому мужність і героїзм та отримавши поранення внаслідок контузії. Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в АТО».

Довідка

У Вінниці діє Комплексна програма «Основні напрямки соціальної політики у м. Вінниці на 2015-2020 роки». Відповідно до неї з міського бюджету щорічно виділяються кошти для придбання легкових автомобілів мешканцям міста, які є особами з інвалідністю внаслідок війни – учасниками бойових дій в Афганістані до Дня виведення радянських військ з території Республіки Афганістан (до 15 лютого) та з 2016 року учасниками проведення антитерористичної операції та/або операції Об’єднаних сил (ООС) – до Дня захисника України (до 14 жовтня).

Матеріальна допомога для придбання легкового автомобіля призначається за поданням керівників Спілки учасників бойових дій міста Вінниці або Подання відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності міської ради (для атовців).

Протягом 2014-2019 років придбано 10 легкових автомобілі.

Вінниця.info