20 серп. 2019 17:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

105

0

У Вінниці в багатоповерхівках замінюють вікна на енергозберігаючі

У Вінниці в багатоповерхівках замінюють вікна на енергозберігаючі

Нещодавно роботи завершились у будинках по вул. С.Зулінського,10, М.Шимка,22 (другий під’їзд) та вул. Стеценка, 3 (перший під’їзд)


У Вінниці в багатоповерхівках замінюють вікна на енергозберігаючі

У вінницьких багатоповерхівках замінюють старі дерев’яні вікна на енергозберігаючі. Нещодавно такі роботи завершились у житлових будинках по вул. С.Зулінського,10, М.Шимка,22 (другий під’їзд) та вул. Стеценка, 3 (перший під’їзд).

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

У вінницьких багатоповерхівках тривають роботи з підвищення енергоефективності, які виконуються за рахунок співфінансування капітальних робіт. Серед них – заміна старих дерев’яних вікон у під’їздах на енергозберігаючі, адже дослідження показують, що 20% теплової енергії втрачається саме через вікна.

Такі заходи з енергоефективності у багатоквартирних будинках у Вінниці проводяться майже десять років поспіль. До них відносяться заміна вікон, утеплення дахів та фасадів, капітальний ремонт мереж теплопостачання та гарячого водозабезпечення із використанням теплоізоляційних засобів. Усе це дає можливість заощаджувати тепло у місцях загального користування.

«Наразі продовжується заміна вікон у багатоквартирних будинках по вул. Зодчих,20, вул. Київська,114 та по вул. С.Зулінського,23. Дані роботи вдається виконувати завдяки небайдужості співвласників та їх участі в співфінансуванні, адже вони забезпечують фінансування 30% робіт. Решта 70% - виділяється з міського бюджету», - розповів директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман.

Вінниця.info, фото з сайту ВМР