21 трав. 2020 13:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

92

0

У Вінниці в експлуатацію здали черговий муніципальний будинок – туди вже заїхали перші жителі

У Вінниці в експлуатацію здали черговий муніципальний будинок – туди вже заїхали перші жителі

Загалом таких будинків по місту – дев’ять


У Вінниці в експлуатацію здали черговий муніципальний будинок – туди вже заїхали перші жителі

У Вінниці завершили будівництво ще одного житлового будинку за програмою «Муніципальне житло». 21 травня його здали в експлуатацію. Це вже дев’ятий за рахунком будинок. Він розташований по вулиці Маяковського, 138. Цього дня перші містяни, які купили тут житло, отримали ключі від своїх помешкань. Житловий будинок по Маяковського, 138 – перша із двох 10-поверхівок, які тут будуються. У цих двох будинках – по 80 квартир, з яких 122 однокімнатних та 38 двокімнатних. Загалом, програма «Муніципальне житло» діє у Вінниці вже 11 років.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Традиційно новосели отримували ключі від муніципального житла під час урочистої церемонії. Однак, цього року, у зв’язку із карантинними заходами, власники житла отримали ключі в офісі забудовника.

Як зазначають в повідомлені міськради, за ці роки в місті 775 сімей змогли покращити свої житлові умови завдяки програмі «Муніципальне житло». Квадратні метри у таких будинках залишаються найдешевшими у місті. Зокрема, вартість 1 м2 у зданому новозбудованому муніципальному будинку по вулиці Маяковського склала 10 930 грн, у другому будинку, що ще будується, - 12 000 грн/м2.

«Перший будинок за цією програмою ми побудували на Вишеньці, коли ще Володимир Гройсман був міським головою. Наразі ми здаємо дев'ятий будинок і будується десятий. За нашими вимогами житло має бути якісним, адже на первинному ринку житла багато пропозицій. Важливо, що забудовник відповідально виконував свою роботу, відгукувався на пропозиції майбутніх мешканців цього житла, головне, що люди задоволені результатом. Програма «Муніципального житла» в першу чергу направлена на працівників бюджетної сфери – вчителів, лікарів, соціальних працівників, учасників АТО та ООС та інших. Це широкі можливості для людей, які не мають змоги купити житло на комерційному ринку. З кожним роком ми розширяємо коло учасників цієї програми. В районі «Поділля» ми продовжимо реалізацію програми «Муніципального жита». В цьому мікрорайоні ми збудуємо два будинки і дитячий садочок», - сказав міський голова Сергій Моргунов, який 21-го травня оглянув квартири в новому житловому будинку та поспілкувався з громадянами, які придбали там помешкання.

У Вінниці в експлуатацію здали черговий муніципальний будинок – туди вже заїхали перші жителі

У Вінниці в експлуатацію здали черговий муніципальний будинок – туди вже заїхали перші жителі - фото 2

У Вінниці в експлуатацію здали черговий муніципальний будинок – туди вже заїхали перші жителі - фото 3


«Власне житло я чекаю другий рік. Живу у цьому районі з батьками. Вони мені власне й допомогли купити квартиру. Почув про програму «Муніципальне житло», що тут якісно будують і найдешевші квадратні метри у Вінниці. Уже знаю, що буде в якій кімнаті, планую збільшити кухню. З балкона відкривається чудовий краєвид на місто», - поділився своїми враженнями Артур Сочнєв, один і власників квартир в новобудові. Чоловік – старший лейтенант 2-го пожежно-рятувального загону.

Скористався участю у муніципальній програмі і лікар-хірург лікарні швидкої медичної Віталій Суворик. Довго підходив до вибору майбутнього житла, але зупинився саме на пропозиції від міста. Поки родини у Віталія немає, але зазначає, що, коли є власна оселя, уже можна будувати плани на майбутнє.

«На самому початку будівництва у нас стояло завдання – зробити якісне, дешеве житло. Щоб воно мало марку муніципального, але по якості не поступалося іншим квартирам, які будуються у місті. На сьогоднішній день нам це вдалося зробити. Другий будинок плануємо завершити восени цього року», – додав забудовник Степан Стукан.

Довідка

Всього за період дії програми «Муніципального житла» введено в експлуатацію 9 житлових будинків:

  • вул.Келецька,128,а (І об’єкт Програми);
  • вул. Смірнова – I пров.Український,23/6 (ІІ об’єкт Програми);
  • пров. Щорса,18а (ІІІ об’єкт Програми);
  • група з 3-х житлових будинків на вул.Чехова,9а-в (ІV об’єкт Програми);
  • два пускових комплекси на вул. П. Запорожця,4 (V об’єкт Програми);
  • вул. Маяковського, 138, І черга (VI об’єкт Програми).

Наступним, сьомим об’єктом Програми, визначено – «Нове будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованим дитячим садочком між будинками по вул. Зодчих, 36-40».

У Вінниці в експлуатацію здали черговий муніципальний будинок – туди вже заїхали перші жителі - фото 4


Нагадаємо, ще в лютому у Вінниці проходили громадські обговорення щодо змін в плані зонування міста. Тоді мешканці мікрорайону Поділля виказали своє обурення перспективою появи поруч двох багатоповерхівок. Втім, за результатами обговорень було вирішено, що з мешканцями мікрорайону проведуть окремі громадські слухання.

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької міськради