15 черв. 2020 13:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

75

0

У Вінниці в реанімації перебувають вісім пацієнтів з коронавірусом. Один з них – у важкому стані

У Вінниці в реанімації перебувають вісім пацієнтів з коронавірусом. Один з них – у важкому стані

Фахівці фіксують значний приріст захворювання на COVID-19 в області


У Вінниці в реанімації перебувають вісім пацієнтів з коронавірусом. Один з них – у важкому стані

Станом на ранок 15-го червня у Вінниці в реанімаційному відділенні першої міської лікарні перебувають вісім пацієнтів з COVID-19. Один з них перебуває на апараті штучної вентиляції легень, його стан – критичний. Загалом в лікарні на стаціонарному лікуванні 48 людей. У Вінницькій центральній районній лікарні – двоє хворих. Ще сімох пацієнтів доправили до Калинівської ЦРЛ. Фахівці фіксують в місті значний приріст нових захворювань на коронавірусну інфекції за останні дні. На 15 червня підтвердили вже 831 випадок інфікування.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Як йдеться в повідомленні міськради, окрім лабораторно підтверджених випадків, на лікуванні в міській клінічній лікарні №1 перебуває 13 вінничан з підозрою на COVID-19 та 12 – з ймовірними випадками захворювання. Ці пацієнти мають клінічно виражені симптоми COVID-19, але ПЛР-тести показують негативні результати. За вихідні померли від COVID-19 ще двоє вінничан. Загальна кількість летальних випадків у місті – 13.

«Якщо дивитися подобову статистику, то за останні дві доби по Україні спостерігається суттєве збільшення захворювання на COVID-19. Вінницький регіон за два дні посів третє місце по нових випадках. Збільшилася суттєво кількість осіб віком 30-50 років, які захворіли. За вихідні померло двоє пацієнтів. На сьогоднішній день в реанімації перебуває вісім осіб, один із них на апараті штучної вентиляції легень, стан критичний», – повідомив директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

12 червня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення, щодо посилення контролю за дотриманням протиепідеміологічних заходів.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Олег Парфілов зазначив, що жодних заборон не виносили. Разом з тим – посилюється контроль за дотриманням вінничанами протиепідеміологічних заходів.

«В п’ятницю ми прийняли відповідне рішення комісії, і воно спрямоване на попередження розповсюдженню коронавірусу», – сказав посадовець.

У Вінниці в реанімації перебувають вісім пацієнтів з коронавірусом. Один з них – у важкому стані

Графік станом на 14 червня

Нагадаємо, значний приріст нових захворювань за добу на Вінниччині почали фіксувати з 11-го червня. Тоді за попередню добу реєстрували 44 нові випадки COVID-19. 12-го червня – 81 випадок. Тоді лише по Вінниці зареєстрували 57 нових інфікувань. 13-го – 52 випадки.

Станом на ранок 15-го червня на Вінниччині зафіксували 30 нових випадків за попередню добу.

Вінниця.info, фото – ілюстративне, графік – з сайту Вінницької міськради