9 верес. 2020 15:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

131

0

У Вінниці в сімох вчителів підтвердили COVID-19. Чотири класи на самоізоляції

У Вінниці в сімох вчителів підтвердили COVID-19. Чотири класи на самоізоляції

У вінницьких школах №7, 14, 22, 23 чотири класи на самоізоляції


У Вінниці в сімох вчителів підтвердили COVID-19. Чотири класи на самоізоляції

Станом на 9 вересня у Вінниці в школах №7, 14, 22, 23 чотири класи на самоізоляції. Навчання проводять в дистанційному режимі. Там у вчителів підтвердили COVID-19.

«Відповідно до тимчасових рекомендацій головного санітарного лікаря Міністерства охорони здоров’я, коли регіон знаходиться у «жовтій» зоні, там навчання не відрізняються від «зеленої». Діють єдині обмеження та спільні вимоги. Це виконання санепідзаходів. Але ми бачимо, що є захворюваність, і бачимо, що є випадки. Наразі, чотири класи на самоізоляції. Уже в школах №7, 14, 22, 23 в семи вчителів підтверджений ПЛР тест на COVID-19. Такі люди відсторонюються від навчального процесу. Відповідно, і класи йдуть на самоізоляцію», - розповідає Вінниця.info директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

За вимогами Міністерства охорони здоров’я і Постановою головного санітарного лікаря, коли у дитини є позитивний тест, то весь клас, у якому вона перебувала, йде на самоізоляцію. Так само і вчителі, які викладали у цьому класі.

«Самоізоляція триває 14 днів. Тест можна здати на 7-8 день. Якщо він виявляється негативним, можна переривати самоізоляцію. Якщо захворів вчитель, то на самоізоляцію йдуть учні всіх класів, в якому він проводив навчання і колеги, з якими він спілкувався. Тобто, контактні особи в школах, працівники, з якими він був більше 15 хвилин у закритому приміщенні із засобами захисту, чи без. І відповідно ті, хто знаходився не менше півтора метри. Тому, зараз є такі випадки. І ці діти, які на самоізоляції, вони не припиняють освітній процес. Вони дійсно починають його проводити дистанційно. Вчителі мають з ними займатися. Мають проводити навчання і перевіряти домашні завдання. Для того, щоб діти не відстали від освітнього процесу», - продовжує Яценко.

У Вінниці в сімох вчителів підтвердили COVID-19. Чотири класи на самоізоляції

Решта учнів та педагоги, які під ці критерії не підпадають, продовжують освітній процес в звичайному режимі. Батьки дітей, які навчаються у школах, де деякі класи пішли на самоізоляцію, сприймають інформацію спокійно.

«В Івано-Франківську, сестричка дзвонила, у них продовжили літні канікули. І вони не знають, як вони поведуть дітей до школи. Тому, ну якщо вже складається така ситуація, то всі ми розуміємо,що у першу чергу маємо бути живі й здорові. Але, навчанням обов’язково треба займатися. В наш клас поки, поки ходимо. Не онлайн, а офлайн. Як то кажуть», - розповіла Вінниця.info мати учня загальноосвітньої школи №7 Ірина Бондар.

У Вінниці в сімох вчителів підтвердили COVID-19. Чотири класи на самоізоляції - фото 2

Задля недопущення розповсюдження інфекції, на територію навчальних закладів не пускають батьків. За цим суворо спостерігає муніципальна охорона.

«Сьогодні заборонено вхід на територію школи батькам, а також сторонній особам. Батьки дотримуються. Санітарні норми виконуються», - пояснив Вінниця.info представник Муніципальної варти міста Сергій Борисович.

У Вінниці в сімох вчителів підтвердили COVID-19. Чотири класи на самоізоляції - фото 3

У Вінниці в сімох вчителів підтвердили COVID-19. Чотири класи на самоізоляції - фото 4

У Вінниці в сімох вчителів підтвердили COVID-19. Чотири класи на самоізоляції - фото 5

Нагадаємо, в Калинівському районі до 11 вересня на карантин закрили загальноосвітній навчальний заклад. В двох вчителів старшої школи - COVID-19.

З 7 вересня у Вінниці встановлено «жовтий» рівень небезпеки поширення коронавірусу.

Вінниця.info