9 жовт. 2019 10:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

94

0

У Вінниці в залі суду взяли під варту американця, який воював на Донбасі

У Вінниці в залі суду взяли під варту американця, який воював на Донбасі

Ланга розшукують правоохоронні органі США, аби притягнути до відповідальності за крадіжку, розбій та вбивство.


У Вінниці в залі суду взяли під варту американця, який воював на Донбасі

8 жовтня, Вінницький апеляційний суд постановив застосувати щодо американця Крейга Ланга запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 6 грудня. Попереднь, Ланга затримали прикордонники 21 серпня, виявилося, що його розшукують правоохоронні органі США, аби притягнути до відповідальності за крадіжку, розбій та вбивство.

Про це повідомляє прес-служба Вінницького апеляційного суду.

Взяти під вартку Крейга Ланга, громадянина США, вирішив апеляційний суд, розглянувши апеляційну скаргу прокурора на ухвалу міського суду. Прокуратура клопотала про тримання особи під вартою для забезпечення видачі (екстрадиційний арешт). Адвокати просили залишити в силі рішення першої інстанції.

У Вінниці в залі суду взяли під варту американця, який воював на Донбасі

Як стало відомо на судовому засіданні, 21 серпня цього року іноземця затримали інспектори прикордонної служби «Могилів-Подільський». Дізналися: його розшукують правоохоронні органи США, аби притягнути до відповідальності за трьома карними справами.

Підозрюють, що він скоїв крадіжку, розбій і вбивство. За українським законодавством ці злочини – екстрадиційні: відповідають статтям 185, 187 та частині 2 статті 115 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі. Зокрема, остання передбачає ув’язнення на строк від десяти до п`ятнадцяти років або довічне.

У Вінниці в залі суду взяли під варту американця, який воював на Донбасі  - фото 2

Цікаво, що Крейг Ланг брав участь в антитерористичній операції на сході України у березні-квітні 2016 року. Чи працює він парамедиком в «Грузинському легіоні», нині не відомо. За словами захисників, чоловік проживав у Києві разом зі своєю співмешканкою. Під цілодобовим домашнім арештом перебував в орендованій квартирі у Вінниці.

У Вінниці в залі суду взяли під варту американця, який воював на Донбасі  - фото 3

У Вінниці в залі суду взяли під варту американця, який воював на Донбасі  - фото 4

Вінниця.info, фото зі сторінки Вінницького апеляційного суду