26 квіт. 2019 15:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

96

0

У Вінниці відбудеться комплексна олімпіада з математики, фізики та інформатики

У Вінниці відбудеться комплексна олімпіада з математики, фізики та інформатики

Цього року на олімпіаді змагатимуться 17 команд – близько 120 учасників


У Вінниці відбудеться комплексна олімпіада з математики, фізики та інформатики

30 квітня у Вінницькій фізико-математичної гімназії № 17 стартує XXVІ Всеукраїнська комплексна олімпіада з математики, фізики та інформатики «Турнір чемпіонів». Цього року на олімпіаді змагатимуться 17 команд – близько 120 учасників. Олімпіада триватиме до 3 квітня.

Про це повідомляє «Вінниця ОК».

До участі в олімпіаді запрошуються команди шкіл, ліцеїв та гімназій України, які показали найвищі результати на Всеукраїнських олімпіадах із цих трьох предметів. Цьогоріч на олімпіаді змагатиметься 17 команд, це – близько 120 учасників. Ідея проведення «Турніру чемпіонів» належить Народному вчителю України Юрію Пасіхову. З перших років існування олімпіада проходить за сприяння Олександра Домбровського, який підтримав ініціативу педагога та допоміг вивести «Турнір» на загальноукраїнський рівень.

У Вінниці відбудеться комплексна олімпіада з математики, фізики та інформатики

«Інтелект – це локомотив розвитку суспільства та країни. Нам потрібно вирішити: що повинна зробити країна для того, щоб фантастично талановиті інтелектуальні діти мали можливість жити, творити і працювати в рідній Україні. Я думаю, це – завдання, яке стоїть перед усіма нами, і яке дає нам наснагу й оптимізм усвідомити те, що Україна може й повинна бути успішною. Принаймні, наш досвід успішного Турніру, рівень якого з кожним роком підвищується, говорить про те, що ми можемо бути успішними. Я переконаний, що ці 26 років наших інвестицій в інтелектуальний потенціал держави – не марна справа», – каже народний депутат Олександр Домбровський.

Змагання на олімпіаді – особисто-командні. В командах старшої групи – учні 10-11 класів. В рамках олімпіади також проходить змагання юніорів, 8-9 класи. «Турнір» відбувається як багатоборство: кожний учасник виконує завдання з математики, фізики та інформатики. Надзвичайно високий рівень забезпечується складом учасників, адже всі вони є переможцями 4-го етапу Всеукраїнських олімпіад, хоча б із одного предмета багатоборства. В «Турнірі» традиційно беруть участь кандидати до команд України, що змагатимуться на міжнародних олімпіадах.

До складу журі входять відомі фахівці-предметники, члени журі 4-го етапу Всеукраїнських олімпіад, науковці провідних вузів України, кращі вчителі. За результатами олімпіади переможці традиційно нагороджуються цінними призами від голови опікунської ради «Турніру чемпіонів».


Вінниця.info

title