13 берез. 2019 16:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

88

0

У Вінниці відбудеться мистецький пленер, куди приїдуть художники з усього світу писати пейзажі

У Вінниці відбудеться мистецький пленер, куди приїдуть художники з усього світу писати пейзажі

До Вінниці на початку літа приїдуть художники з усього світу писати пейзажі


У Вінниці відбудеться мистецький пленер, куди приїдуть художники з усього світу писати пейзажі

У Вінниці з 4 по 15 червня проходитиме ІІІ Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник 2019». Для участі в пленері будуть відібрані 15-20 художників, які протягом майже двох тижнів будуть відображати на своїх полотнах мальовничі куточки Вінниці та області загалом. Відбір конкурсних заявок триватиме до 1 травня 2019 року.

Про це 13 березня повідомили на прес-конференції організатори проекту.

«Про Вінницю вже говорять у багатьох країнах світу. Наш каталог вже розійшовся по 62-х країнах. Всі художники, які були минулого року, а це було 8 країн, вони рознесли інформацію про наш проект. В цьому році, коли я вночі виставив на «Фейсбуці» повідомлення про набір учасників – було вже 47 заявок. І це ми ще не робили навіть розсилку на іноземні країни. Нам буде важко обирати. Вінниця з часом стане центром розвитку світової культури», – каже організатор проекту Володимир Козюк.

Він також зазначив, що у цьому році журі буде більш «жорсткіше», тому що великий наплив учасників, а потрібно обирати кращих.

«Ми будемо боротися за те, щоб була якість, за те, щоб були представлені конкретні країни-союзники з кращими художниками. Ми будемо боротися не за кількість країн, а за якість художників», – додав В. Козюк.

У Вінниці відбудеться мистецький пленер, куди приїдуть художники з усього світу писати пейзажі

Локації, де будуть малювати художники, ще обдумуються, але за словами організаторів, художники обов’язково відвідають «Operafest-Tulchyn». Найголовніша локація – Вінниця, 50% робіт будуть зроблені саме тут. В цьому році будуть брати участь художники, які малюють у різних напрямках. Також участь будуть брати студенти.

США, Китай, Польща, В’єтнам, Індія, ОАЄ, Грузія, Молдова, Франція, Вірменія, Таджикистан – на сьогоднішній день ці країни виступають як учасники та партнери проекту.

«Успішність нашого регіону він визначається не тільки рівнем інвестицій, створенням умов для розвитку бізнесу, освітніми потужностями. Успішність також визначається тим культурним середовищем, яке панує і від тих умов, які створені для розвитку мистецтва і культури.

Ті мистецькі проекти, які реалізовуються на теренах нашої області – є пріоритетом, так як і в минулому році більше 5-ти мільйонів гривень нам вдалося акумулювати на реалізацію проекти», – каже Ігор Івасюк, перший заступник голови Вінницької ОДА.

Роботи, які малюватимуть учасники пленеру, вінничани зможуть побачити на День міста. Також у рамках проекту відбуватиметься ціла низка заходів – художні майстерні, майстер-класи, обмін досвідом, творчі зустрічі.

«На теренах міста збирається така творча еліта, яка потрапляє в атмосферу душі міста і творить прекрасне, яке ми звемо «мистецтвом». Взагалі для творчих людей важливо потрапити в ту атмосферу, яка буде сприяти, в першу чергу, тому натхненню. Колекція творчих заходів міста поповнюється. Досить знаково є для нашої творчої молоді. Сьогодні є мистецька художня школа у Вінниці», – каже директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

Метою пленеру є формування культурного іміджу України як європейської держави, розвиток культурних відносин, презентація кращих зразків художнього мистецтва, підтримка та стимулювання до творчості художника України та світу.

У Вінниці відбудеться мистецький пленер, куди приїдуть художники з усього світу писати пейзажі  - фото 2

У Вінниці відбудеться мистецький пленер, куди приїдуть художники з усього світу писати пейзажі  - фото 3

Вінниця.info