11 черв. 2021 13:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

107

0

У Вінниці відкрили соціальне підприємство для підтримки жінок, постраждалих від насильства

У Вінниці відкрили соціальне підприємство для підтримки жінок, постраждалих від насильства

Під час відкриття угоду про співпрацю та спільні наміри урочисто підписали ВОПО «Джерело надії» та салон краси «Монако».


У Вінниці відкрили соціальне підприємство для підтримки жінок, постраждалих від насильства

У Вінниці відкрили соціальне-підприємство естет-студію. Кошти, отримані від діяльності салону, будуть спрямовані на організацію навчальних тренінгів, майстер-класів, професійних курсів, сприяння у працевлаштуванні жінок, які постраждали від насилля.

Про це повідомили у соціальному підприємстві.

Ідея естет-студії «Джерело краси в «Монако» належить Вінницькій обласній правозахисній організації «Джерело надії». Реалізація стала можливою завдяки проєкту «Посилення національних і регіональних механізмів побудови адаптивної, підзвітної та економічно ефективної системи протидії та запобігання насильству за ознакою статі», що реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні за імплементації МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» та фінансової підтримки уряду Великої Британії.

Під час відкриття угоду про співпрацю та спільні наміри урочисто підписали ВОПО «Джерело надії» та салон краси «Монако».

У Вінниці відкрили соціальне підприємство для підтримки жінок, постраждалих від насильства

«Соціальні бізнеси – дуже важливі в питанні незалежності жінок. Щоб жінка могла заробляти, потрібні продумані умови та можливості. Ми вже відкрили 3 соціальні підприємства в українських містах, а тепер вітаємо вінницьку ініціативу. Віримо у прибутковість підприємства, адже фінансове зростання сприятиме більш сталій підтримці жінок», - пояснює Анна Цицак, спеціалістка Програми з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Про масштаби проблеми у Вінницькому регіоні говорить статистика. Торік в області зафіксовано 12017 звернень від постраждалих осіб. З початку цього року щодо вчинення домашнього насильства звернулася 1961 особа (жінок - 1767, чоловіків - 192, дітей - 2). Послугами притулку для тимчасового перебування жертв насильства від 2018-го року скористалися понад 100 жінок та 150 дітей.

У Вінниці відкрили соціальне підприємство для підтримки жінок, постраждалих від насильства - фото 2

Фінансова залежність від кривдника часто стає головною причиною, яка заважає жертві розпочати нове життя. Тому посилюючи економічну спроможність жінок, можна захищати їхні права.

«Жінки, котрі зазнали насильства, потребують не лише фізичного захисту, але й інших соціальних послуг, - додає Алла Студілко, голова правління ВОПО «Джерело надії». - Кошти, отримані від діяльності соціального підприємства, підуть на організацію навчальних тренінгів, майстер-класів та семінарів, професійних курсів, стажування на робочих місцях, сприяння у працевлаштуванні постраждалих задля посилення їхньої фінансової спроможності і економічної незалежності».

У межах проєкту за фінансової підтримки Фонду ООН було придбане спеціальне сучасне професійне обладнання для надання педикюрних та подологічних послуг, також працівниці естет-студії пройшли навчання з питань протидії насильству.

У Вінниці відкрили соціальне підприємство для підтримки жінок, постраждалих від насильства - фото 3

«Соціальна складова в бізнесі приходить з усвідомлення своєї активної громадської позиції, - запевняє Яна Голошинець, директорка соціального підприємства «Естет-студія «Джерело краси в Монако». - Важливо, що досягати фінансових цілей можна з користю для суспільства».

У Вінниці відкрили соціальне підприємство для підтримки жінок, постраждалих від насильства - фото 4

У Вінниці відкрили соціальне підприємство для підтримки жінок, постраждалих від насильства - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото надало підприємство