9 січ. 2020 09:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

96

0

У Вінниці відкриють Латвійське консульство. Почесним Консулом буде екс-депутат мерії

У Вінниці відкриють Латвійське консульство. Почесним Консулом буде екс-депутат мерії

На посаду Почесного консула Латвійської республіки у Вінниці Ігоря Скоромного


У Вінниці відкриють Латвійське консульство. Почесним Консулом буде екс-депутат мерії

8 січня в облдержадміністрації відбулась офіційна зустріч керівництва області з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом. Метою візиту дипломата є обговорення можливостей розширення співпраці між Латвійською Республікою та Вінницькою областю в сфері економіки, розвитку альтернативної енергетики, культури, освіти та співпраці у впровадженні процесів децентралізації. Також Юріс Пойканс підтвердив наміри Латвійської сторони про відкриття у Вінниці консульства Латвійської Республіки та представив керівництву області кандидата на посаду Почесного консула Латвійської республіки у Вінниці Ігоря Скоромного.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

«Маю надію, що вже у цьому році, до Дня Європи, у Вінниці Почесне консульство Латвійської республіки розпочне свою роботу», - зазначив дипломат.

Водночас Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні висловив готовність сприяти організації візиту делегації Вінницької області до Латвії для ознайомлення із досвідом дружньої країни.

Голова облдержадміністрації Владислав Скальський подякував панові послу за чудову українську мову та поінформував високого гостя про економічний потенціал регіону.

«Мені здається, що наші народи можуть спілкуватись без перекладачів, ми маємо своєрідний культурний код, який нас поєднує. Тож сподіваюсь, що цей візит, як і ініціатива відкриття на Вінниччині Почесного консульства Латвійської Республіки, економічна і культурна співпраця, розвиток індустріальних парків -це ще не виключний перелік того, що нас поєднує», - підкреслив Владислав Скальський.

Відтак, голова ОДА розповів про потужні інвестиційні проєкти, що реалізуються в області як в аграрній, так і промисловій сферах, окремо торкнувшись результатів економічного співробітництва з Латвією.

«На даний час Вінницька область має співпрацю з Латвійською Республікою в економічному напрямку в обсязі 2,4 млн доларів США. При цьому, експорт становить 1,5 млн доларів, імпорт - близько 412 тис. доларів. Однак, я впевнений, що Латвія може обмінюватись з Вінниччиною не лише товарами, але й послугами», - зазначив голова ОДА.

Від імені депутатського корпусу області та міста Надзвичайного і Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Юріса Пойканса вітали голова обласної Ради Анатолій Олійник та заступник Вінницького міського голови Галина Якубович, відзначивши активізацію українсько-латвійських відносин в області з часу головування Латвії у ЄС в 2014-2015 роках та висловили надію на подальшу плідну співпрацю.

Як повідомляла Вiнниця.info, Ігор Скоромний був депутатом Вінницької міської ради, але в листопаді 2019 року склав повноваження в зв’язку з працевлаштуванням на посаду не сумісною з депутатською діяльністю.

Вiнниця.info