26 серп. 2020 12:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Культура
0

97

0

У Вінниці відкриють Музей міста. Вінничан запрошують долучатися до його створення

У Вінниці відкриють Музей міста. Вінничан запрошують долучатися до його створення

У Вінниці планують створити Музей міста


У Вінниці відкриють Музей міста. Вінничан запрошують долучатися до його створення

У Вінниці планують створити Музей міста. Розмістять його в історичній садибі Боруха Львовича, що по вул. Симона Петлюри, 15а. Вінничан запрошують долучатися до створення цього музею.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

«В історичній садибі Боруха Львовича створюється Музей Вінниці. Інституція такого масштабу стане свідченням зрілості нашої громади, репрезентуватиме образ міста та плекатиме ідентичність вінничан. У процесі розробки наукової концепції ми вивчаємо спільне уявлення городян про Вінницю і тому звертаємося до вінничан з проханням допомогти.

Ми розробили короткий запитальник, у якому йтиметься про ваше «вінницьке» бачення майбутнього Музею міста», – розповідає заступниця директора з музейно-виставкової роботи Олеся Коваль.

Команда Центру історії Вінниці пропонує усім бажаючим долучитись до створення цього музею. Для цього потрібно дати відповіді в опитуванні «Музей Вінниці: гра в асоціацію» https://cutt.ly/sfs80Bt.

Нагадаємо, команда «Центру історії Вінниці» переїхала до нового приміщення по вулиці Симона Петлюри, 15а. Будівля – унікальна пам’ятка архітектури початку ХХ-го століття, яка належала купецькій родині Львовичів, а згодом – стала Канцелярією Головного Отамана Військ і Флоту УНР, Голови Директорії Симона Петлюри.

Раніше ми також писали, що Уряд передав у власність Вінниці будівлю у центрі, яка є пам’яткою архітектури

Вінниця.info