12 трав. 2022 18:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

115

0

У Вінниці відкриють центр «Я - Маріуполь»

У Вінниці відкриють центр «Я - Маріуполь»

Допомагатимуть людям, які через війну виїхали з рідного міста


У Вінниці відкриють центр «Я - Маріуполь»

Війна вигнала з Маріуполя сотні тисяч людей. Вони змушені шукати прихисток в інших містах. Найважче: влаштуватись на роботу, знайти житло, відновити втрачені документи. Нелегко – родинам із дітьми. Підтримати земляків взявся мер Маріуполя Вадим Бойченко. Майже в кожному регіоні він відкриває спеціальні центри «Я - Маріуполь». Вони вже працюють у Дніпрі та Запоріжжі. Наступна – Вінниця.

Відпочити та психологічно розвантажитись діти зможуть у таборах, а сім’ї поселять в гуртожитках. Такі центри відкриють в кожному регіоні, де найбільше маріупольців.

«Дякую таким друзям, що роблять все, щоб Маріуполь мав змогу повернутися до життя. Це сьогодні найголовніше. Наше завдання сьогодні щоб така послуга «Я – Маріуполь» була поруч з маріупольцями. Де маріупольці працюють заради маріупольців. Цей оздоровчий центр дає змогу батькам з дітьми приїхати в цей центр. Підтримати дітей, щоб вони мали шанс на порятунок життя.

Тут будуть працювати маріупольці заради маріупольців – це перше. Головна мета - підтримати і допомогти. В яких напрямках можна буде отримати допомогу: соціальний напрямок – це перше. Інформаційна підтримка. Друге – юридичний супровід, щоб люди могли відновити документи. Третє – гуманітарна підтримка. Ще буде медичний напрямок. Ці центри – вони йдуть до маріупольців. Не ти шукаєш допомогу, а вони приходять до тебе. У Вінниці і навколо міста біля 9 тисяч маріупольців», - розповів Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

У Вінниці відкриють центр «Я - Маріуполь»

Вінницький міський голова зазначає, що підтримка на рівні муніципалітетів дуже важлива.

«Ми всі повинні стояти на принципах допомоги один одному. Вінничани повинні розуміти, що дуже тяжко тим людям, які проживали в містах, які знаходяться або в зоні окупації, або в зоні активних військових дій. Фактично ці люди за годину–дві взяли те що могли в руки, сідали в автобуси і просто тікали від війни. Повинні з розумінням і толерантністю відноситися до таких людей і максимально всебічно їм допомагати», - говорить мер Вінниці Сергій Моргунов.

У Вінниці відкриють центр «Я - Маріуполь»  - фото 2

У Вінниці відкриють центр «Я - Маріуполь»  - фото 3

У Вінниці відкриють центр «Я - Маріуполь»  - фото 4

У Вінниці відкриють центр «Я - Маріуполь»  - фото 5

У Вінниці відкриють центр «Я - Маріуполь»  - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info