11 жовт. 2019 16:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

72

0

У Вінниці відкриють виставку про традиції весілля на Поділлі

У Вінниці відкриють виставку про традиції весілля на Поділлі

Тут представлять весільний одяг та прикраси, фотографії подолян від початку 20 століття.


У Вінниці відкриють виставку про традиції весілля на Поділлі

16 жовтня в Академічній залі Вінницького краєзнавчого музею відкриють виставку «Традиції весілля на Поділлі». Тут представлять весільний одяг та прикраси, фотографії подолян від початку 20 століття.

Початок о 15-й годині.

Про це повідомляє Вінницький обласний краєзнавчий музей.

«З давніх-давен осінь вважали вдалим сезоном для створення сім’ї й весільних гулянь. Зібрано врожай, природа розмалювала декорації для вдалого свята. Тож не дивно, що фахівці музею вирішили познайомити своїх відвідувачів із традиціями весільного обряду на Поділлі від початку ХХ до сьогодення.

В експозиції виставки представлені весільний одяг та прикраси (дукачі, бурштинове намисто, корали та ін.), весільні світлини подолян від початку ХХ ст. з фондової збірки Вінницького обласного краєзнавчого музею та приватної колекції художника, майстра народної творчості Сергія (с. Човновиця Оратівського району).

Відвідавши цю виставку, ви отримаєте естетичне задоволення, дізнаєтесь багато нового й цікавого, а ще матимете можливість зробити ефектне фото», – йдеться в повідомленні.

Виставка діятиме до 2 грудня. Протягом цього часу, для відвідувачів проводитимуть тематичні екскурсії. Замовити екскурсії можна за телефонами: 067 741 96 56 – завідуюча науково-дослідницьким відділом давньої історії Ганна Кавун; 093 011 43 75 – авторка концепції виставки Ірина Кошевіцька

Вхідний квиток для дітей та студентів – 10 гривень, вхідний квиток для дорослих – 20 гривень, екскурсійна путівка з групи – 100 гривень.

У Вінниці відкриють виставку про традиції весілля на Поділлі

Вінниця.info