8 трав. 2020 13:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

93

0

У Вінниці відновив роботу онкодиспансер після карантину. Почнуть проводити планові операції

У Вінниці відновив роботу онкодиспансер після карантину. Почнуть проводити планові операції

Заклад більше місяця був на карантині


У Вінниці відновив роботу онкодиспансер після карантину. Почнуть проводити планові операції

Подільський регіональний центр онкології відновив свою роботу та почне проводити планові операції. Заклад з кінця березня був на карантині через те, що серед персоналу було виявлено Covid-19. Протягом карантинного періоду в онкодиспансері проводили лише хіміотерапію.

Про це йдеться на сайті Вінницької облради з посиланням на «Суспільне Вінниця».

Онкохворим, яким потрібна була невідкладна допомога, направляли в лікарню швидкої медичної допомоги та в обласну лікарню ім. М. Пирогова.

Відтепер, згідно з вимогами національної служби здоров’я України, пацієнти, яким проводять планові хірургічні втручання, повинні мати електронне направлення від сімейного лікаря та результати тесту на Covid-19.

За словами головного лікаря закладу Володимира Шамрая, в онкоцентрі не всім зможуть зробити тест безкоштовно.

«Це малозабезпечені пацієнти, які не мають змоги пройти обстеження. Сімейний лікар формує електронне направлення, вводить його в центральну базу. Це направлення фіксують наші реєстратори», – зазначив Шамрай.

До епідемії коронавірусу Подільський регіональний центр онкології робив від 30 до 50 операцій щодня.

Нагадаємо, Уряд знімає карантинні обмеження, які стосуються заборони госпіталізації пацієнтів для проведення планових операцій. Лікарні прийматимуть пацієнтів після проведення лабораторний тестів на коронавірус.

Раніше ми писали, що з 28 квітня Вінницький міський клінічний пологовий будинок №2 відновив свою роботу після карантину, який запровадили там через хвору на COVID-19 медсестру. Пологовий на карантин зачинили на місяць.

Вінниця.info